• Pret
    lei
    lei
    • 189lei
    • 190lei
  • Producator
  • Stoc
  • Culoare
  • Utilizator
  • Varsta
  • Dimensiune roata (1)
  • Material cadru
  • Mtb/Sosea
Biciclete Copii
 Biciclete Copii 

Bicicleta de copii AFiSport este o bicicleta vesela, plina de culoare si veselie, gata de aventura si noi descoperiri. Bicicletele noastre de copii sunt disponibile intr-o gama larga de modele, existand biciclete pentru fetite si baieti. Noi la Afisport ne axam pe o gama variata de biciclete, pentru copii de toate varstele, incepand cu bicicleta pentru copilasi de 2-3 ani, bicicleta cu sau fara pedale, la biciclete pentru copii de 2 – 4 ani, 3 – 5 ani, 4 - 6 ani, 6- 8 ani, 7 – 11 ani si pana la biciclete pentru juniori.


Ce bicicleta sa alegi copilului tau?

Vine momentul cand mami si tati, bunica sau bunicul, incep sa se gandeasca ca este momentul potrivit sa cumpere prima bicicleta pentru copil, si apare astfel problema legata de cum sa-l invete pe cel mic sa mearga pe Bicicleta, usor si cat mai rapid!   

In cazul in care copilul tau a inceput sa o ia la goana pe picioruse si zburda de zor, atunci este deja posibil sa fie pregatit si pentru pedalatul pe bicicleta. Dar daca observi ca cel mic nu este inca foarte stapan pe picioarele sale, nu-l grabi si lasa-i timp sa se adapteze treptat. Daca copilul este obligat sau zorit sa urce pe bicicleta, acest fapt l-ar putea speria si ii poate provoca teama in a se mai urca pe bicicleta in viitor. Deci, aveti rabdare si lasati bicicleta si copilul sa se adapteze impreuna treptat!  

In nici un caz sa nu va comparati copilul cu alti copii de varsta lui, pe care ii observati ca  se plimba  increzatori pe bicicleta. Copilul tau este o personalitate individuala si, ca sa-l inveti ceva nou, trebuie ca el sa aiba incredere in fortele proprii, sa  simta sprijinul parintilor sai mereu. Gata, te-ai hotarat sa cumperi o bicicleta de copii? Atunci, noi te ajutam sa iei cea mai buna decizie de achizitie a bicicletei copilului tau. Ce trebuie sa stii este ca, atunci cand copilul este asezat pe bicicleta, el ar trebui sa stea pe pedala bicicletei cu toata talpa, in caz contrar ii va fi dificil sa ajunga la pedale cu ambele picioare, si mai apoi, sa le poata roti la timp. Cea mai buna bicicleta pentru copii este cea pe care o va alege insasi copilul din punct de vedere al culorii preferate, asadar este important ce isi doreste copilul din punct de vedere al culorii bicicletei si nu ce va doriti voi ca parinti!  

Cum alegi corect bicicleta?

AFiSport iti prezinta cateva elemente de care trebuie sa tii cont cand cumperi bicicleta de copii: o Rotile bicicletei pentru copii trebuie sa fie confectionate din cauciuc si nu din plastic, deoarece acestea sunt mai durabile si nu atat de zgomotoase, pedalatul fiind mult mai usor si placut;

o Cadrul bicicletei de copii este important sa fie usor din punct de vedere al greutatii, astfel incat sa poata fi manevrat cu usurinta de cel mic;

o Bicicleta de copii se recomanda sa fie echipata cu protectie lant, cos pentru jucarii, sonerie si aparatoare noroi;

o Rotile ajutatoare - daca copilul nu are deloc experienta si necesita asistenta la pedalat, rotile ajutatoare sunt foarte bune intrucat sporesc siguranta copilului pe bicicleta;

o Inaltimea copilului este prioritara atunci cand alegi bicicleta. Varsta copilului nu este un criteriu neparat relevant, intrucat copiii nostri constatam ca nu au acelasi stadiu de dezvoltare fizica la aceeasi grupa de varsta, unii fiind mai inalti decat altii. Pentru alegerea cadrului potrivit copilului, AFiSport iti pune la dispozitie online o schema Fit-Kit de incadrare, in primul rand dupa inaltime, specificand totusi si detalii legat de varsta.

Cum inveti copilul sa mearga pe bicicleta?

Dupa ce ati cumparat Bicicleta, nu incercati imediat sa incepeti sa invatati copilul sa roteasca pedalele. Permiteti-i copilului sa se obisnuiasca cu bicicleta sa. Pentru inceput plimbati-l putin pe bicicleta impingandu-l inainte cu ajutorul unui maner sau folosind chiar propria mana. Exista mai multe metode de a invata un copil cum sa mearga cu bicicleta: 

• Metoda de a invata copilul sa mearga pe o bicicleta cu doua roti este potrivita pentru copii mai mari de 4-5 ani si cei care pot deja sa alerge si sa se catere usor. Inainte sa se aseze copilul pe bicicleta, neaparat trebuie sa-l ajutati sa-si invinga teama ca va putea cadea de pe bicicleta. Acum este momentul ca tu - mami sau tati, sa te asezi usor pe bicicleta copilului si sa ii arati ca nu este nici un motiv pentru a se ingrijora. De asemenea, puteti sa faceti o plimbare pe aceasta bicicleta, impingandu-va cu picioarele de la sol. Apoi, puteti aseza si sprijini copilul pe bicicleta, lasandu-l sa puna picioarele pe pedale. De indata ce frica va trece, se poate trece la etapa urmatoare – de a-l invata sa pastreze echilibrul – il puneti sa miste bicicleta prin impingerea solului cu picioarele, exact cum se procedeaza cu o bicicleta fara pedale (balance bike). Usor, usor copilul castiga incredere, echilibru, se obisnuieste cu bicicleta si ghidonul. Treceti apoi la folosirea pedalelor, dvs il asistati in permanenta tinand mana pe sa, iar copilul invartind pedalele. Exersati pana cand copilul se simte confortabil, iar cand este destul de sigur pe el, in timpul pedalarii, luati mana de pe sa si lasati-l liber, dar supravegheati-l indeaproape. 

• Mersul pe o bicicleta de copii cu doua roti si cu roti ajutatoare se potriveste perfect pentru copiii care inca nu pot sta pe picioare si pentru cei cu varsta intre 2 – 4 ani care nu au mai mers vreodata pe bicicleta. Regula de baza, atunci cand cumparati o bicicleta de copii cu roti ajutatoare, este sa va asigurati ca rotile ajutatoare sunt reglate, astfel incat la pedalare acestea sa atinga solul alternativ si nu ambele roti in acelasi timp. Foarte importante este si asezarea corecta a seii si ghidonului. Saua bicicletei trebuie sa fie pozitionata astfel incat copilul sa poata ajunge cu un picior la pedala, dar piciorul ramas intins sa atinga si partea de jos a solului. Ghidonul trebuie sa fie pana la piept. Copilul invata astfel, asistat de rotile ajutatoare, mentinerea echilibrului, manuirea ghidonului, rotirea pedalelor si virajele. De indata ce copilul stapaneste bine bicicleta si merge cu viteza, scoateti rotile ajutatoare si treceti direct la plimbarea pe bicicleta cu doua roti.