Echipament ciclism

Echipament ciclism

V-am pregătit o gama vastă de echipamente de ciclism, din toate categoriile de echipamente precum bluze si tricouri ciclism, veste si jachete pentru ciclism, armuri si protecții mtb, downhill si offroad, mănuși ciclism, ochelari ciclism, căști de ciclism, pantaloni de ciclism, încălțăminte pentru ciclism pedale plate sau spd, etc. Echipament pentru bicicletă pentru femei şi bărbați, modele pentru diferite stiluri de pedalat urban, mtb, offroad sau downhill, freestyle sau enduro, toate aceste produse sunt foarte accesibile end-userilor.

524 produse

pe pagina
Descrescator

524 produse

pe pagina
Descrescator

Echipament ciclism

Selecția și alegerea corectă a hainelor sau echipamentelor pentru ciclism au o importanță deosebită.
Fără echipamente speciale de ciclism, este la fel de ușor să supraîncălzești corpul sau să-l răcești și să te îmbolnăvești pe bicicletă în timpul anotimpului rece, însă într-un echipament calitativ de ciclism te poți simți complet în siguranță în orice anotimp.
Începătorii in ciclism se concentrează adesea pe alegerea modelului de bicicleta, lăsând echipamentele de ciclism de-o parte. Asta nu este o decizie tocmai bună, deoarece îmbrăcămintea pentru ciclism, pentru mersul pe bicicleta, oferă biciclistului libertate în mișcare și confort, în orice condiții meteorologice.

Nevoia de a merge pe bicicleta a devenit evidentă odată cu invenția bicicletei ca mijloc de deplasare si mobilitate. Primii bicicliști s-au îmbrăcat la moda vremii lor.
Pantaloni, paltoane, pantofi și pălării nobile pline de decor și foarte incomode, au fost primele echipamente de ciclism gândite inițial. Dar curând a devenit evident că in ciclism este necesită o schimbare clara in ceea ce privesc hainele pentru pedalat. Si iată ca în anii 1880, croitorii au început să coasă costumele pentru bicicliști, ceea ce le-a adus profituri considerabile, iar clienții lor au avut posibilitatea să se îmbrace confortabil și practic pentru mersul cu bicicleta și ciclism. Si ca să avem o idee mai clară, un costum ciclist tipic de la final de secol XIX-lea consta în pantaloni decupați deasupra genunchilor, ciorapi, pantofi, o geacă scurtă și accesoriu pe cap (șapcă sau pălărie).
De asemenea, femeile și-au apărat dreptul la un „costum rațional” pentru ciclism, deși trebuiau să lupte pentru asta in vremurile respective.
Reprezentantele frumoasei jumătăți a umanității pentru ciclism au început să opteze pentru bluze, sub care nu purtau corsete, și în pantaloni harem care seamănă cu o fustă largă până la glezne.

In prezent, producătorii dedicați la nivel mondial in linii dedicate echipamentelor de ciclism, gen Oneal, Haven, Azonic, Zipp, Polipsort, BRN, Proviz, Salzmann etc, au dezvoltat haine pentru ciclism pentru fiecare sezon – vara, toamna/primăvara, iarna.

In cazul echipamentelor de ciclism de vara, unii producători combină pantaloni scurți pentru ciclism și pantaloni scurți de vară din aceeași categorie, există însă o diferență între ei: unii sunt strânși si mulați, în timp ce alții nu, pentru că au o formă mai potrivită. Principala caracteristică a pantalonilor scurți de ciclism este prezența unui tampon special, un strat antibacterian multistrat, care previne scufundările în timpul deplasării pe bicicletă. Nu este recomandat să purtați lenjerie sintetică sub astfel de pantaloni. Căldura este principalul dușman al ciclismului de vară, astfel încât îmbrăcămintea pentru pedalat trebuie să te protejeze de soare, să asigure o ventilație perfectă a corpului și să efectueze eficient umiditatea departe de piele.

Pentru ciclismul de vară este mai bine să alegeți un tricou sau bluza cu mâneci. Buzunarele sunt de obicei elastice la tricourile strânse pe corp și sunt amplasate pe spatele, astfel încât acestea să nu interacționeze cu ciclistul, care se află constant într-o poziție înclinată.

Jachetele de ciclism pentru vânt sunt confecționate din materiale respirabile capabile să mențină corpul uscat mult timp, asigurând o absorbire eficientă a umidității și o ventilație excelentă. Cicliștii s-au bucurat de un mare succes cu articolele confecționate 100% din poliuretan, care sunt rezistente, durabile, moi și elastice.

Îmbrăcămintea pentru ciclism ar trebui să te facă să te simțiți confortabil pe bicicletă și să te protejeze.
Indiferent dacă este vară sau iarnă, cald sau frig, ploaie sau vânt - cu echipamentul potrivit pentru ciclism nu este nevoie să vă temeți de capriciile vremii. Și tocmai asta înseamnă ciclismul și îmbrăcămintea potrivită a bicicletei: creșterea independenței față de circumstanțele externe și permiterea de a vă urca pe bicicletă și să mergeți ori de câte ori doriți. Dar vremea este doar una dintre problemele cheie atunci când vine vorba de îmbrăcămintea pentru ciclism, siguranța este la fel de crucială!

Prin urmare, dorim să accentuăm elementele reflectorizante ce sunt un aspect central al utilizării moderne a bicicletelor.
Mersul pe bicicletă la amurg sau după lăsarea întunericului este aproape inevitabil, indiferent dacă faceți naveta în zilele scurte de iarnă sau vă plimbați în amurgul de primăvară sau de vară. Adăugarea îmbrăcămintei și echipamentelor reflectorizante la ținuta voastră de ciclism, va ajuta șoferii să vă vadă in haosul vizual urban.

Este foarte important să vă simțiți confortabil și ușori atunci când mergeți cu bicicleta, iar dacă plimbarea are loc iarna, atunci în afară de acestea, vreți și să simțiți căldură. Echipamentul pentru ciclismul de iarnă te poate ajuta foarte mult, trebuie să fie cu mai multe straturi: lenjerie termică, jacheta ciclism, vesta ciclism, pantaloni ciclism, pantofi ciclism, mănuși ciclism, casca ciclism, căciula pe sub casca etc.
Materialul din care este confecționat echipamentul de ciclism trebuie să „respire”, împiedicând supra încălzirea și răcirea corpului. Producătorii dedicați pentru haine de ciclism folosesc atât țesături naturale, cât și sintetice, deci alege înțelept ce este mai indicat pentru modul tău de pedalat.

Abordăm alegerea jachetei și pantalonilor pentru ciclism cu atenție, deoarece acesta este stratul superior al echipamentului de ciclism care ar trebui să ne protejeze de vremea rea.
Geaca sau jacheta de ciclism și pantalonii trebuie să fie confecționate anti vânt, un material rezistent la vânt, cu o țesătură de membrană care elimină umezeala, deoarece o astfel de structură elimină bine transpirația, prevenind în același timp o răcire bruscă a corpului la oprire. Pantalonii de ciclism sunt strânși în partea de jos, astfel încât tivul să nu se înfășoare în jurul pinionului și să nu restricționeze mișcarea.

Mănușile de ciclism, la prima vedere, nu sunt partea cea mai importantă a echipamentelor de ciclism. Dar orice biciclist experimentat vă va spune că sunt foarte necesare.
Indiferent de stilul în care tu pedalezi, vibrația din ghidon în timpul pedalării este transmisă pe mâini.

Primele cerințe pe care le prezentăm pentru mănușile de ciclism sunt proprietățile de amortizare. Plăcuțele ergonomice, care sunt amplasate pe palmă, sunt confecționate din diferite materiale (gel, cauciuc spumos, piele de căprioară), dar au si drept scop de a amortiza micro vibrațiile. Prin urmare, unii oameni fac greșeala de a merge cu bicicleta cu mănuși simple. A doua proprietate importantă a mănușilor pentru ciclism este aderenta. În timp ce pedalați, trebuie să mențineți o prindere fermă pe ghidon, pentru a fi întotdeauna controlat. Pentru a crește tenacitatea, producătorii folosesc materiale speciale. A treia proprietate importantă a mănușilor de ciclism este rezistența la uzură. În mănuși, partea dintre degetul mare și arătător este supusă unei uzuri deosebit de puternice, iar producătorii întăresc adesea aceste locuri cu inserții suplimentare.

Trebuie acordată atenție echipamentului de ciclism pentru toate părților corpului. Cel mai bine este să folosiți echipamente speciale pentru ciclism, iar Afisport iti oferă o gama completa de echipament ciclism precum Căciuli, Bandane, Cagule Ciclism, Căști Ciclism, Încălzitoare, Jachete si Veste Ciclism, Mănuși Ciclism, Ochelari si Goggles, Pantaloni Ciclism, Pantofi Ciclism, Protecții si Armuri Ciclism, Rucsaci Ciclism, Șosete Ciclism, Tricouri si Bluze Ciclism