Biciclete Sosea - Ciclocross

Pret
Producator
Stoc
Marime
Culoare
Culoare predominanta
Dimensiune roata
Material cadru
Tip frana
Transmisie
Utilizator
Filtreaza cautarea
Pret

Lei  –  Lei

  • 4199Lei
  • 6799Lei
Producator
Stoc
Marime
Culoare
Culoare predominanta
Dimensiune roata
Material cadru
Tip frana
Transmisie
Utilizator
 Biciclete Sosea - Ciclocross 

Bicicletele de sosea si ciclocross sunt destinate pentru asfalt si drumuri plate. Aceste biciclete sunt construite din materiale usoare, ghidonul tip dropbar fiind unul din semnele distinctive al acestor biciclete, designul zvelt si greutatea foarte scazuta, toate favorizeaza viteza si eficienta in pedalare. Rotile sunt de 28 inch, cadrul este mai mare, usor, din aluminiu, vitezele au crescut in prezent la 1x10, 2x10 si chiar 2x11, bicicleta de sosea fiind astfel ideala atunci cand obiectivul tau este viteza.

Astfel de biciclete de sosea, sau asa numitele cursiere, sunt proiectate pentru conducere rapida pe autostrazi sau drumuri plate foarte bune. Este strict interzisa pedalarea acestei biciclete de sosea pe terenuri accidentate, borduri, drumuri accidentate.

Astfel de biciclete de sosea dispun in prezent de un cadru usor si rezistent, roti mari si subtiri, un ghidon in forma de ,,coarne de berbec’’ pentru a asigura o aterizare maxim scazuta si, ca o consecinta, reducerea rezistentei vantului – intr-un cuvant, totul ce este necesar pentru ca tu sa atingi o viteza maxima de deplasare.

Este inutil si sa spunem ca o bicicleta mtb poate intrece pe autostrada o bicicleta de sosea. Este clar ca bicicleta de sosea sau curiere este regina asfaltului.
Daca sunteti amator de maraton (duathlon sau triathlon) de ciclism si curse in stil ,,Tour de France’’ si nu aveti deloc de gand sa mergeti pe trotuare si prin parcuri, sau pe teren accidentat, atunci cumparati cu incredere o bicicleta de sosea.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa confundati bicicleta de sosea cu cea de pista, dat fiind faptul ca ultima este proiectata doar pentru conducerea pe pista/velodrom, dispune de o constructie speciala a rotilor si frecvent la astfel de biciclete lipsesc franele. Astfel de biciclete nu sunt potrivite pentru utilizarea pe drumurile publice.

Atunci cand te gandesti ce dimensiune de bicicleta de sosea sau cursiera ti se potriveste, tine cont ca nu se aplica aceeasi regula ca si la bicicleta mtb, desi tot inaltimea ta este prioritara in stabilirea marimii cadrului.
Cadrul bicicletei de sosea este mai mare decat la cea tip mountain bike, si nu trebuie sa te sperie acest lucru intrucat din punct de vedere constructiv este normal sa fie asa.
Rotile bicicletei de sosea sunt de regula de 28 inch si sunt mai subtiri decat la mtb sau la bicicletele de oras.