Tricouri si Bluze Ciclism

Tricouri si Bluze Ciclism

Pentru ca îmbrăcămintea pentru bicicliști trebuie să absoarbă bine umezeala din corp și să se usuce rapid, acestea sunt de regula realizate din țesături sintetice- poliester, sunt strânse pe corp, au buzunare elastice pe spate si pot avea si sistem de închidere cu fermoar. Bluzele si tricourile de ciclism trebuie sa fie comode, sa se potrivească perfect pe corp si sa te poți mișca cu ușurință in el.

57 produse

pe pagina
Descrescator

57 produse

pe pagina
Descrescator

Îmbrăcăminte Ciclism: Bluze si Tricouri CiclismDaca ești un biciclist care vrea mai mult de la turele sale de ciclism, atunci cu siguranță vei vrea sa ai îmbrăcămintea specifica acestui sport. Am putea spune chiar ca bluzele si tricourile de ciclism au un dublu rol, odată acela de a te proteja corespunzător fie de transpirația in exces, fie termic in cazul vremii reci, iar in al doilea rând au un rol de a te face sa te simți cu adevărat parte din acest sport si acest grup de pasionați de ciclism.

Pentru pedalarea pe timp de vara, ideale sunt tricourile cu mâneca scurta si cu buzunare elastice pe spate. Buzunarele elastice sunt prezente si a bluzele de ciclism cu mânecă lunga, rolul acestora fiind odată de a proteja suplimentar zona spatelui, dar si de a putea transporta ușor anumite obiecte mici sau accesorii – un bidon de apa, un baton energizant, o banana sau telefonul.

Bluzele si tricourile fit, pe corp, sunt specifice cicliștilor care vor sa atingă viteze mai mari fără a le flutura echipamentul pe ei si deci mai putina frecare cu aerul in timpul cursei.

In cazul anotimpului rece, bluzele de ciclism cu mânecă lunga sunt absolut necesare, mai ales când trebuie sa adopți un echipament pe straturi. îmbrăcămintea de ciclism pentru iarna poate fi realizata si din țesături organice, de regula lâna, care asigura un strat termic bun ciclistului.

Exista o serie de bluze si tricouri de ciclism cum poarta Campionii World Cup DH Oneal 2020 – Nina Hoffmann si Greg Minnaar - care sunt mai largi, adică vin pe lângă corp si nu sunt mulate tip fit, acestea sunt de regula destinate cicliștilor de mtb, enduro, DH sau bmx si pot avea o serie de fermoare, buzunare extra si zig garage la gat. Pentru acești cicliști, nu viteza de deplasare este obiectivul, ci tehnica pe care o pot dezvolta in cursele lor de sport extrem.