Pantofi Ciclism

Pantofi Ciclism

Pantofii speciali de ciclism sunt un accesoriu obligatoriu daca deja ești un ciclist experimentat si pasionat care dorește sa aibă un echipament cat mai profesional. Încălțămintea pentru ciclism este special creata pentru a se prinde de pedalele cu sistem de prindere. Pantofii de ciclism sunt de mai multe tipuri si specificații, de la ce de sosea sau curse, la cei de cross, mtb sau enduro. Afisport iti aduce o gama mare de pantofi ciclism de la mărci renumite precum Oneal si BRN.

51 produse

pe pagina
Descrescator

51 produse

pe pagina
Descrescator

Pantofi Ciclism

Ciclismul ocazional sau de recreație se poate practica cu pantofi sport fără funcții speciale. Daca obișnuiești să ieși in ture scurte, să pedalezi 2-3 ore ocazional, atunci pantofii sport obișnuiți sunt ok.

Daca însă pedalezi cu regularitate, fie ca faci naveta, mergi prin oraș sau ești pasionat de mtb sau enduro, atunci sigur vei vrea să folosești un pantof special de ciclism care se prinde de pedala bicicletei. In acest caz, pedala bicicletei nu mai este una obișnuită si trebuie să treci la o pedala cu sistem de prindere a pedalelor.

De regula, pantofii speciali de ciclism au o plăcuță atașată pe talpa, si care este prinsă prin apăsare într-un sistem de prindere inserat în pedale.

Încălțămintea de ciclism este special creata pentru fiecare disciplina in parte.
- Exista pantofi de ciclism pentru sosea, aceștia au caracteristici distincte de la o talpa mai rigida (nu mergi ușor in ei, dar au un transfer foarte bun de la picior la pedala SPD) ce asigura un cuplaj ușor si perfect intre plăcută si pedale, este ușor, ca forma este poziționat sub glezna, iar sistemele de prindere sunt de regula velcro.
- Pantofii de ciclism pentru mtb sau offroad sunt ceva mai robuști, mai putini rigizi (poți să te mergi cu ei in caz de nevoie), cu plăcutele amplasate pe talpa sub nivelul crampoanelor, au șireturi sau sisteme velcro pentru fixarea lor cat mai eficienta.
- Pantofii de ciclism cross-mtb sau freeride sunt pantofii ideali atunci când turele tale sunt desfășurate pe mai multe zile si implica si deplasarea pe jos. Pantofii de ciclism touring sau cross-mtb sunt ideali când combini pedalatul SPD offroad cu zone in care trebuie sa te deplasezi pe jos.
- Pantofii de ciclism xc – mtb combina calitate înaltă cu confortul sporit. Inserțiile din plasă fac ca acești pantofi de ciclism sa fie foarte respirabili si super ventilați.
Talpa M250 este extrem de confortabila si oferă o aderenta excelenta in cazul in care trebuie sa cobori de pe bicicleta, au întărituri si o banda TPU. Toate caracteristicile tehnice enumerate, închiderea ATOP si Velcro, fac din pantoful XC un pantof de ciclism confortabil si tehnic.

Potrivirea pantofului este importanta, acesta nu trebuie sa fie nici prea strâns, dar nici prea larg.
Ideea de baza este ca atunci când încalți un pantof de ciclism, călcâiul tău trebuie sa fie ținut ferm si sa nu se miște liber. Totuși, cei mai mulți pantofi au sisteme de ajustare, curele suplimentare hook and loop sau curea cu clichet, pentru o fixare si o siguranță mai bună a piciorului.

Pantofii de ciclism Oneal sau BRN oferiți de Afisport sunt încălțării profesionale de ciclism, unde se garantează calitatea materialelor folosite.

Important pentru cicliștii pasionați - Afisport si ONEAL vă oferă pentru 2020-2021, in exclusivitate pe piata din Romania, o garanție de 2 ani a pantofilor de ciclism achiziționați direct din magazinele noastre fizice sau online!