Premergatoare

Premergatoare

După vârsta de 6 luni, poate chiar 7-8 luni, bebelușul începe sa stea bine in șezut, deci este pregătit să stea si in premergător. Rolul premergătorului este de a fi un real sprijin pentru părinti, atunci când bebelușul nu mai are stare să stea in același loc si necesita supraveghere permanentă. Dacă folosiți premergător pentru bebeluș, luați-vă totuși măsurile de siguranță legat de obiecte potențial periculoase la care copilul va putea ajunge ușor având mobilitate in premergător.

6 produse

pe pagina
Descrescator

6 produse

pe pagina
Descrescator
Premergator bebe si copii

Premergător bebeluși


Bebelușii, dupa primele 6 luni, in marea lor majoritate, încep sa stea in șezut.
Părinții stiu foarte bine ca un bebe trebuie permanent supravegheat si nu pot să isi împartă ușor timpul intre copil si alte activități in casa. Mai mult, bebelușii odată ce încep să stea in șezut, sunt dornici sa ia contact cu cat mai multe lucruri din jurul lor, așadar este si momentul in care trebuie maximă atenție la ce obiecte lăsăm aproape de ei si in jurul lor.

Mămicile apreciază că un premergător pentru bebeluș este extrem de util pe la vârsta de 6-8 luni, iar printre motive s-ar numără:
o Bebelușul are o mai mare mobilitate si este lăsat sa descopere lucrurile din jurul sau
o Bebelușii se pot deplasa susținuți de premergător pe suprafețe plane libere, fiind mereu asigurați
o Mamele isi pot desfășura si alte activități in casa, pe lângă bebeluș, fără să stea permanent lângă acesta
o Jucăriile amplasate pe premergător oferă o activitate distractiva pentru bebeluș, ținându-l mereu ocupat si stimulându-i curiozitatea

Cel mai mare avantaj al premergătorului pentru un părinte este acela ca ii oferă acestuia șansa de a realiza alte activități in casa, pe lângă îngrijirea bebelușului, astfel mami sau tati poate pregăti următoarea masa, poate face o mica curățenie, poate oferi atenție unui alt membru al familiei spre exemplu.

Premergătorul are in general anumite funcții foarte utile, printre care:
o Stabilitate pe suprafețe, dar mare grija să nu lăsați pe pardoseala obiecte sau textile de orice fel
o Siguranță prin protecțiile cu care este asigurat bebelușul
o Ajustabil pentru adaptarea la înălțimea si greutatea bebelușului
o Margini din silicon pentru un grand de confort ridicat si atenuarea șocurilor
o Roti 360 grade pentru ușurința deplasării si de reducere a vitezei
o Husa detașabilă si lavabil
o Jucarii cu sunete si lumini pentru a capta atenția si interesul bebelușului

Totuși, dacă decizi ca un premergător de bebeluși este o soluție ideala pentru tine, tine cont de câteva reguli de baza in utilizarea acestuia:
o Ai grija ca pe suprafața de rulare a roților sa nu ai covorase, mocheta sau preșuri, întrucât premergătorul se va bloca si exista riscul de răsturnare
o Îndepărtează obiectele potențial periculoase din încăpere sau ridică-le la un nivel superior, întrucât bebelușul odată ajuns la ele le va trage spre el si il pot accidenta grav (ex rame foto, căni sau pahare, bibelouri, cărți, mileuri, fete de masa, telecomanda tv, cabluri etc).

O serie de specialiști din domeniul medical apreciază ca premergătorul nu este indicat pentru bebeluși, întrucât le va deforma mersul si le va da un start greșit in realizarea primilor pași. Totuși, o serie de specialiști pediatrii au afirmat ca dacă bebelușul utilizează perioade scurte de timp premergătorul si nu il țineți cu orele in acest dispozitiv, totul va fi ok. Așadar, premergătorul este un dispozitiv care trebuie sa fie distractiv si mereu de interes pentru copil, util pentru părinte întrucât ii oferă mai multa libertate de mișcare in activități, dar nu exagerați cu utilizarea sa zilnică si nu lăsați bebelușul cu orele in premergător.