Ciclocomputere, Ceasuri si GPS


Cel mai bun ciclocomputer este acela care satisface cel mai bine nevoile tale si se incadreaza in bugetul alocat. Fie ca este ciclocomputer cu cablu sau wireless, acesta iti ofera o serie de informatii importante cand iesi cu bicicleta. Ciclocomputerul iti da detalii despre viteza, kilometri parcursi, calorii consumate si multi alti parametrii importanti.Ciclocomputer, vitezometru, gps si computer ciclism

Ciclocomputere, vitezometre si GPS-uri

Cei mai multi dintre noi, mai ales daca suntem pasionati de ciclism, stim ce este un vitezometru sau ciclocomputer. Totusi, pentru cei care nu stiu exact ce este un ciclocomputer sau vitezometru, acesta este un aparat electronic de mici dimensiuni care se ataseaza de ghidon sau de pipa bicicletei, cu senzori cu cablu sau wireless, si iti afiseaza informatii despre viteza, numarul de km parcursi, iar in functie de model, poate afisa si alti parametri suplimentari.

Nu trebuie sa practice ciclismul de performanta ca sa iti iei un ciclocomputer. Un astfel de dispozitiv precum vitezometrul este un ajutor foarte bun de navigare, atunci cand iesi in ture sau in deplasarile tale pe bicicleta.
Conectarea ciclocomputerului la telefon iti poate oferi multe informatii importante si poti sa iti monitorizezi evolutia si parcursul la pedalat.

Ciclocomputerul are doua componente de baza – una este compusa de senzorii de citire, iar a doua este  computerul efectiv (aparatul in sine). 

Acum, in functie de numarul de senzori existenti pe model de vitezometru achizitionat, poti sa realizezi diverse masuratori. 

Daca senzorii vitezometrului sunt cu cablu, atunci legatura dintre senzor si computer se face prin firul de legatura.

Daca senzorii vitezometrului sunt wireless, atunci legatura dintre senzor si calculator se face mai usor, senzorii se pot monta pe diverse componente ale bicicletei, iar datele culese de ciclocomputer/vitezometru se  pot comunica mai departe prin conexiune, gen Bluetooth sau USB, catre un pc sau smartphone (la modelele mai avansate si mai scumpe).

Senzorii wireless ale ciclocomputerelor mai avansate, se pot fixa in anumite zone pe bicicleta, pe roti, pe furci, pe angrenaj, la pedale etc, putand astfel sa inregistreze frecventa rotirilor.

Alte masuratori pe care le poate face pentru tine acest vitezometru, in functie de nivelul de performanta in ciclism, pot fi distanta si viteza, cadenta (caz in care senzorul este amplasat pe angrenaj, mai exact pe bratul pedalier), puls, temperatura sau altitudine

Ca si o concluzie, depinde de tine alegerea ciclocomputerului, tinand cont de ce te intereseaza cu adevarat sa masoare si sa iti monitorizeze acesta. 

Alege vitezometrul care se potriveste stilului tau de pedalare – ocazional, profesionist, prin oras, offroad etc. si optimizeaza-ti bugetul. Gasesti pe Afisport.ro mai multe modele de vitezometre care te pot ajuta in monitorizarea curselor tale de ciclism

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:00

0371235035 contact@afisport.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!