Scaune auto copii 15-36 Kg


Copii cat sunt mici trebuie sa stea in scaunele auto cu spatele la directia de mers, iar dupa ce cresc si trec de 15 kg se poate trece la un scaun auto care se pozitioneaza pe bancheta din spate, asezat cu fata catre directia de mers. Acest tip de scaun este destinat grupei de varsta 2 (15 -25 kg) si grupei de varsta 3 (22 – 36 kg).
Scaune auto pentru bebe si copii


Scaune auto copii

Scaunul auto copii este un articol pentru bebelusi si copii extrem de util atunci cand te deplasezi cu masina personala sau a familiei.

Nu te gandi ca trebuie sa iti iei scaun auto copii pentru ca legea te obliga. Este perfect adevarat ca pana la 3 ani si 135 cm inaltime, copiii nu se pot deplasa cu masina familiei fara sa fie intr-un scaun special, omologat si bine fixat de bancheta masinii.
Totusi, la un incident in trafic, un accident minor sau grav, copilul va fi mereu in siguranta daca va se afla pozitionat intr-un scaun auto special, asigurat in centuri.

De ce trebuie sa tina cont parintele atunci cand achizitioneaza un scaun auto pentru copil?
Principalele obiective ale parintelui pentru cumpararea scaunului auto copii ar fi urmatoarele:
•    Scaunul auto copii sa fie unul omologat
•    Sa fie adaptat varstei copilului, asadar nu luati un scaun mai mic decat varsta bebelusului sau unul prea mare care nu acopera grupa de varsta a copilasului
•    Sa fie un produs de calitate, garantat de producator
•    Scaunul auto trebuie sa fie unul confortabil, cu materiale respirate, husa care se poate spala, cu protectii pentru cap in cazul in care scaunul auto de copii este pentru o grupa de pana la 36 kg
•    Scaunul auto copii sa poata fi ajustabil pe masura ce copilul creste, deci aveti grija la grupa de greutate recomandata, care poate fi: 0-18kg, 0-25kg, 0-36kg, 9-18kg sau 9-36kg
•    Sistemele de ancorare a scaunului auto, daca are Isofix si/sau ancorare in centurile banchetei
•    Numarul de centuri de prindere si asigurare a copilului in scaunul auto, aceasta trebuie sa fie minim in 3 puncte
•    Scaunul auto se fixeaza doar pe bancheta din spate sau vreau sa se fixez  in fata pe locul pasagerului din dreapta
•    Este de dorit pentru primul an de viata o scoica sau asa numitul scaun cosulet, acesta asigura o pozitie ceva mai compacta si fireasca pentru bebelus, insa pe masura ce copilasul creste, nu va mai sta atat de bine cand spatiul cosuletului se va dovedi prea mic. Unele carucioare 3 in 1 sau 4 in 1 pot avea si aceasta scoica sau cosulet auto, care se dovedeste foarte util in primele 15 luni de viata ale bebelusului.

Daca copilul tau a crescut si nu mai poate folosi scaunul auto special, inseamna ca este timpul pentru un inaltator auto.

Poate te gandesti ca nu mai vrei sa faci inca o cheltuiala pentru un inaltator auto de copii si acum copilul poate sa stea prins in centurile masinii. Da, poate fi si asta o optiune viabila, dar nu poti face asta pana ce copilul nu depaseste 135cm inaltime. De ce trebuie sa aiba aceasta inaltime? In primul rand, asa spune legea si unde-i lege nu-i tocmeala, iar in al doilea rand, si poate cel mai importat, specialistii in domeniu sigurantei auto au apreciat ca un copil cu o inaltime mai mica de 135cm nu poate fi suficient de bine protejat de sistemul de centuri ale autoturismului, posibilitatea ca acesta sa scape din centuri la un impact, fiind destul de mare.

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:00

0371235035 contact@afisport.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!