Casti ski

Nu exista produse in aceasta sectiune
Casti ski
 Casti ski 

Fii mereu corect echipat cand practici sporturile de iarna.
Distractia este importanta, dar nu mai importanta ca siguranta ta.
Foloseste mereu schiurile potrivite, clapari de ski pe masura, casca ski care te protejeaza la impact, ochelari ski, manusi ski sau bete ski. 

Schiurile pentru adulti se aleg dupa mai multe criterii precum experienta, greutate corporala si inaltimea schiorului, stil de ski, mod de schiat adica pe partie sau in afara ei. Exista schiuri pentru barbati si pentru femei, de aceea este indicat sa alegi corespunzator perechea de schiuri.

Din punct de vedere al inaltimii schiurilor, este recomandat sa alegi schiuri inguste pentru zapada batatorita, schiuri medii pentru zapada moale si schiuri mai late pentru zapada afanata. Incepatorii au indicatia de a utiliza mai degraba schiurile medii, pentru ca acestea ofera mai multa stabilitate.

Cand ne alegem schiurile dupa inaltime, trebuie sa ne ghidam dupa regula urmatoare: schiul ridicat vertical trebuie sa se situeze intre barbia si crestetul capului. Schiruile mai inalte sunt mai dificil de controlat de catre un amator, insa acestea ofera schiorilor profesionisti mai multa viteza. Daca optam pentru skiuri mai scurte, atunci trebuie sa stii ca ele sunt ideale pentru incepatori si intermediar, intrucat ofera viraje rapide si scurte, insa la o viteza ceva mai mica.

Alegerea corecta a claparilor de ski este indicat sa tina cont de cateva recomandari:
•  schiori incepatori spre mediu - se recomanda clapari cu un flex de la 50 pana la 70.
•  schiori cu nivelul mediu – se recomanda clapari cu flex intre 70 si 100.
•  schiorii cu experienta – se recoamnda clapari cu un flex intre 100 si 150.

De retinut, cu cat claparii de schi sunt mai rigizi, cu atat si valoarea flexului este mai mare. Tine minte ca marimea claparilor exprima lungimea talpii in centimetri.

Betele de ski sunt importante intrucat te ajuta sa ai un echilibru bun, sa iei mai usor virajele dat si sa te misti mai usor prin sustinere si impingere. Betele ski prea lungi sau prea scurte te vor incomoda si te vor incurca mai mult decat sa te ajute, de aceea trebuiesc alese in functie de inaltimea si stilul de schi. Pentru a determina marimea corecta pentru bete ski, pozitioneaza-te in postura de schi cu genunchii indoiti si bratele inclinate la 90 grade  si masoara lungimez intre degetul mare al mainii si podea.