Biciclete Sosea - Ciclocross

Biciclete Sosea - Ciclocross

Bicicletele de sosea si ciclocross sunt destinate pentru asfalt si drumuri plate. Aceste biciclete sunt construite din materiale ușoare, ghidonul tip dropbar fiind unul din semnele distinctive al acestor biciclete, designul zvelt și greutatea foarte scăzută, toate favorizează viteza și eficiența în pedalare. Rotile sunt de 28 inch, cadrul este mai mare, ușor, din aluminiu, vitezele au crescut in prezent la 1x10, 2x10 si chiar 2x11, bicicleta de sosea fiind astfel ideala atunci când obiectivul tău este viteza.
Nu am putut gasi produse conform selectiei.
Biciclete Sosea - ciclocross

Biciclete sosea – cicloscross

Astfel de biciclete de sosea, sau asa numitele cursiere, sunt proiectate pentru conducere rapidă pe autostrăzi sau drumuri plate foarte bune. Este strict interzisă pedalarea acestei biciclete de sosea pe terenuri accidentate, borduri, drumuri accidentate.
Astfel de biciclete de sosea dispun in prezent de un cadru ușor și rezistent, roți mari și subțiri, un ghidon în formă de ,,coarne de berbec’’ pentru a asigura o aterizare maxim scăzută și, ca o consecință, reducerea rezistenței vântului – într-un cuvânt, totul ce este necesar pentru ca tu să atingi o viteză maximă de deplasare.

Este inutil și să spunem că o bicicleta mtb poate întrece pe autostradă o bicicletă de șosea. Este clar ca bicicleta de sosea sau curiere este regina asfaltului.
Dacă sunteți amator de maraton (duathlon sau triathlon) de ciclism și curse în stil ,,Tour de France’’ și nu aveți deloc de gând să mergeți pe trotuare și prin parcuri, sau pe teren accidentat, atunci cumpărați cu încredere o bicicletă de șosea.
Cu toate acestea, nu ar trebui să confundați bicicleta de șosea cu cea de pistă, dat fiind faptul că ultima este proiectată doar pentru conducerea pe pistă/velodrom, dispune de o construcție specială a roților și frecvent la astfel de biciclete lipsesc frânele. Astfel de biciclete nu sunt potrivite pentru utilizarea pe drumurile publice.

Atunci când te gândești ce dimensiune de bicicleta de sosea sau cursiera ti se potrivește, tine cont ca nu se aplica aceeași regula ca si la bicicleta mtb, deși tot înălțimea ta este prioritara in stabilirea mărimii cadrului.
Cadrul bicicletei de sosea este mai mare decât la cea tip mountain bike, si nu trebuie sa te sperie acest lucru întrucât din punct de vedere constructiv este normal sa fie asa.
Rotile bicicletei de sosea sunt de regula de 28 inch si sunt mai subțiri decât la mtb sau la bicicletele de oraș.