Biciclete Pliabile

Biciclete Pliabile

Bicicleta pliabilă de la Afisport este gândită astfel încât, după folosire, să poată fi strânsă într-o formă cât mai compactă, care să o facă mai ușor de transportat și depozitat. Stilul și modul de pliere la bicicletele pliabile vor diferi de la un model la altul, ghidonul și tija de șa pot fi și ele pliate. De regulă, aceste biciclete pliabile sunt cu roți de 20 inch, single speed sau cu până la 6-7 viteze. Pe lângă modelele clasice, există și modele de biciclete pliabile electrice, foarte utile pentru cei ce au nevoie de asistență la pedalat.

3 produse

pe pagina
Descrescator

3 produse

pe pagina
Descrescator
Biciclete pliabile

Biciclete pliabile


Bicicletele pliabile cunosc o ascensiune remarcabilă in acest moment, comoditatea, pliabilitatea şi preţul lor rezonabil sunt argumente atractive pentru mulţi oameni. Desigur, ele nu sunt la fel de rapide ca replicile lor cursiere, dar o bicicleta pliabila este usoara, comoda, adaptabila si versatila, se strange usor, se depoziteaza repede si poate fi usor transportata cu masina.
Roţile bicicletei pliabile sunt de regula de 20 inch, tocmai pentru usurinta adaptarii sistemului de pliere si transportare/depozitare. Această capacitate de pliere ridică problema greutăţii acestora. Având în vedere că acest tip de bicicletă va fi transportată cu braţele, cu cât este mai uşoară, cu atât este mai bine.

Această bicicletă pliabila prezintă în spate un suport pentru bagaj - portbagaj, pe fata poate fi prevazuta cu un cos de transport, apărători de noroi, iar cadrul este de regula din oţel, însă poate fi si aluminiu. Se remarca, de asemenea, roţile cu 36 de spițe, care oferă suficient sprijin pentru greutatea ciclistului şi bagaj.
Bicicleta pliabilă urbană este frecvent utilizata in prezent in orașe si turism, astfel de biciclete dețin amortizor fata si/sau spate, o șa lată și moale ajustabila, un ghidon reglabil pe înălțime, protecții, portbagaj (frecvent cu un coș pentru produse), protecție pentru lanț și uneori chiar și sistem de lumini și semnalizator pentru bicicletă.

De obicei aceste biciclete pliabile sunt single speed si pana la 6-7 + viteze, iar daca vrei asistenta la pedalare, poti opta pentru o bicicleta pliabila electrica. Totuși, dacă optezi pentru bicicleta pliabila electrica, trebuie sa știi ca aici greutatea totala a bicicletei este mai mare.

La bicicletele pliabile urbane, roțile au o varietate redusa – de regula sunt de 20 inch. Totusi debarcarea pe o astfel de bicicletă este practic verticală, ceea ce permite micșorarea greutății pe mâini și spate, aveți astfel posibilitatea să vă bucurați de o călătorie relaxanta.
Un avantaj incontestabil este de asemenea faptul că majoritatea mecanismelor nu necesită întreținere, ceea ce permite să reduceți semnificativ timpul petrecut pentru îngrijirea bicicletei. Oricum, astfel de biciclete nu sunt proiectate pentru greutăți foarte mari, nu este indicat sa faceți salturi, sărituri peste borduri sau sa pedalați distante foarte lungi.