Biciclete Electrice

Biciclete Electrice

Bicicletele electrice se adresează utilizatorilor care vor să pedaleze atât în oraș, cât și celor pasionați de off road/MTB. Bicicleta electrica a devenit o moda in majoritatea tarilor europene, fiind foarte des utilizata in deplasarea oamenilor in oraș si in afara orașului. Marele avantaj al bicicletei electrice este acela ca este ideala pentru persoanele care au probleme cu articulațiile sau au mobilitate scăzută, dar vor sa se deplaseze pe bicicleta folosind asistenta la pedalare.

6 produse

pe pagina
Descrescator

6 produse

pe pagina
Descrescator

Biciclete electrice


Bicicletele electrice
au revoluționat industria ciclismului, și nu doar din pricina faptului că deplasarea pe bicicleta electrică este ușoară și simplă, ci datorită faptului că pentru cicliști a apărut o selecție diversă de biciclete electrice pentru fiecare buget, iar in prezent este foarte ușor să le comanzi online din AFISPORT sau să le cumperi de magazinul nostru fizic pentru biciclete.
Pe parcursul ultimilor ani, a crescut rapid volumul vânzărilor de biciclete electrice, iar AFISPORT oferă o gamă variată de modele de biciclete electrice.

Deci, cum să alegi corect o bicicletă electrică care să corespundă cerințelor tale, din varietatea de modele de biciclete electrice disponibile? Primul lucru ce trebuie sa ti-l clarifici - Cum intenționezi să folosești bicicleta electrică? Cât de departe preconizați să călătorești? Ce tip de suprafețe de teren va străbate traseul tău? De ce sprijin aveți nevoie? Vrei să rotești pedalele sau vrei ca toată munca să fie făcută de bicicletă? Vei utiliza bicicleta electrica pentru deplasări zilnice prin oraș sau pentru excursii ocazionale? Cu ce viteză vrei să te deplasezi?
Odată ce ai hotărât cum utilizezi bicicleta electrică, este necesar să înțelegi diferitele opțiuni disponibile, argumente pro și contra pentru fiecare tip de bicicletă. Poți să alegi o bicicletă de munte, o bicicletă urbană, cruiser sau alte timpuri de biciclete cu motor electric. Ai la dispoziția o varietate foarte mare de tipuri de motoare și baterii, pentru diferite stiluri de ciclism și preferințe de pedalat. Afisport.ro vine în ajutorul tau pentru a putea alege bicicleta electrică potrivită.

Ce să cumpărați – Bicicleta electrică cu asistență la pedalare sau cu mecanism de reglare al puterii?
Biciclete electrice dispun de două metode principale de control: cu ajutorul pedalelor și mecanismul de reglare al puterii. După cum se sugerează și în denumire, bicicleta electrică vă ajută în rotirea pedalelor și nu necesită anumit efort fizic. În timpul folosirii acestei metode de reglare a senzorului (de rotire), se măsoară viteza și sarcina motorului bicicletei, pentru determinarea puterii necesare a motorului electric. Totul este automatizat și prin urmare, nu este necesar să vă gândiți la nimic – trebuie doar să stați așezați pe șaua bicicletei electrice și să vă deplasați.

Unele biciclete electrice dispun de o varietate de setări, în timp ce alte biciclete pot avea doar o singură setare de reglare a puterii. Aveți posibilitatea să configurați asistența necesară pentru pedalare. Pentru setările mai puțin energice al asistenței suplimentare de pedalare, acestea vor fi doar ușor perceptibile, dar aceasta va contribui la creșterea performanțelor motorului.
În cazul unor setări mai puternice, puterea motorului bicicletei electrice este mult mai vizibilă și puteți ajunge la viteze foarte mari, fiindcă motorul vă va ajuta cu întregul său potențial concomitent cu rotirea pedalelor. Pe de altă parte, mecanismul de reglare al puterii nu necesită rotirea pedalelor bicicletei. Puteți în paralel să rotiți pedalele, dar acest lucru nu este necesar.

Anumite biciclete electrice sunt reglate doar cu ajutorul rotirii pedalelor, altele sunt echipate cu mecanism de control al puterii, iar la altele sunt prezente ambele mecanisme. De regulă, bicicletele cu asistență de pedalare dispun de o varietate de opțiuni ale puterii, dintre care puteți selecta cele potrivite pentru condițiile voastre de pedalare, iar bicicletele electrice cu ambele mecanisme de reglare dispun de setări limitate de asistență suplimentară de pedalare. La aceste biciclete este asigurat controlul complet de către mecanismul de reglare a puterii (dacă este cazul), iar asistența în pedalare are o importanță secundară – pe o suprafață dreaptă de teren.

La bicicletele electrice, puterea motoarelor se află în intervalul de la 200 până la 500W și pot să atingă viteza maximală de până la 25km/h (legal) si chiar 32 km/h.
Există două configurații diferite de montare a motorului: în partea frontală și în spate. Bateria este cel mai important factor care afectează costul total al bicicletelor electrice. Există mai multe tipuri diferite de baterii pentru bicicletele electrice, care sunt proiectate cu diferite forme și dimensiuni. Sunt trei tipuri de bază de baterii ale bicicletei electrice, fie ea bicicleta mtb, bicicleta de oraș sau trekking: Bateriile din plumb-acid sigilate (SLA) – sunt cele mai accesibile baterii ca si preț, dar care au cea mai mică durată de viata și sunt mai grele; Bateriile Nichel-Metal Hibrid (NiMH), care sunt baterii bune la un preț accesibil, sunt mai mici și mai ușoare; Bateriile litiu-ion (Li-Ion) care su cea mai lungă durată de viata și cea mai mică greutate, deși acestea sunt si cele mai scumpe.
De regulă, bicicletele electrice funcționează la o tensiune de 24, 36 si 48V. De obicei, cu cât tensiunea este mai ridicată, cu atât este mai mare viteza maximă, deși nu întotdeauna este la fel (verificați datele din carte).

Țineți cont de faptul că și cei mai rapizi sportivi călătoresc pe bicicletă cu o viteză medie de cca 27-29 km/h.Tot ce este mai sus de această viteză este nesigur și încalcă legea. În plus, cu cât este tensiunea mai înaltă, cu atât mai multe baterii sunt instalate, și respectiv este mai mare prețul și bicicleta mai grea.
Bateriile bicicletelor electrice sunt evaluate după tensiune (V) și după amperi pe oră (A/h). Cea mai mare atenție este acordată tensiunii, dar nu mai puțin importanță au și amperii/h. Capacitatea bateriei este măsurată în amperi/h. Aceasta reprezintă un indicator bun al numărului de kilometri la care se poate ajunge cu o singură încărcare a bateriei. Deși capacitatea mai este influențată și de alți mulți factori: greutatea bicicliștilor, zona, energia necesară, eficacitatea ș.a., de obicei distanța depinde de capacitatea bateriei. Deci, în medie, biciclistul cu o baterie de 10 A/h poate parcurge distanța de 16 kilometri (fără rotirea pedalelor). Dacă biciclistul va roti pedalele, atunci această distanță poate fi mult mai mare, de aceea majoritatea bateriilor cu 10 A/h sunt estimate de producători, ținând cont de rotirea pedalelor, ca fiind ,,capabile de a parcurge distanța de până la 32 kilometri’’.
La bicicletele pe care este posibilă asistența de pedalare, rata de energie este estimată și mai mult. Acest lucru se datorează faptului că biciclistul ajută permanent motorul reducându-se astfel curentul (energia) consumat. Bicicletele electrice se diferențiază mult după preț - acestea pot costa de la 4500 lei până la peste 10000 lei. De aceea este necesar să vă decideți cât de importante sunt pentru voi caracteristicile unei biciclete și dacă merită să plătiți mai mult pentru aceasta.
La costul total al bicicletelor electrice, cu siguranță ca o mare influență o are prețul bateriei. Merită să investiți bani în cele mai scumpe baterii litiu-ion. Cu cât este capabilă să dezvolte mai multă putere bateria electrică, cu atât mai scumpă este aceasta. Merită să plătiți suplimentar pentru o viteză maximală? Și în privința capacității? Bateriile bicicletelor electrice cu capacitatea mare sunt mai scumpe. Mai scump este și sistemul de control mai complex. Iar acestea sunt toate costuri suplimentare. Decideți ce vă trebuie mai exact vouă!
Alegerea corectă a bicicletei electrice depinde doar de necesități. La prima vedere, alegerea bicicletei electrice poate părea foarte complicată. Dar nu trebuie să vă fie frică de varietatea mare de tipuri de biciclete electrice. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți - este să vă puneți întrebarea - ,,Pentru ce eu am nevoie de o bicicletă electrică?’’ Odată ce ați decis pentru ce este necesar să cumpărați bicicleta electrică, atunci puteți imediat să eliminați o mulțime de opțiuni nepotrivite și să specificați o lista cu modele potrivite vouă.
Amintiți-vă de faptul că ce este mai mare nu înseamnă cel mai bun! Iar în cazul bicicletelor electrice, ce este mai mare înseamnă că este mai grea.

Doriți ca distanța călătoriei voastre să depășească 42 kilometri sau totuși distanța de 16-24 kilometri este mult mai practică? Terenul tău de rulare este destul de drept sau dispune de o mulțime de suișuri și coborâșuri? Aveți de gând să pedalați în mod activ rotind pedalele sau doriți ca bicicleta să efectueze cea mai mare parte a deplasării? Cât de importantă este greutatea bicicletei ? Veți merge pe bicicletă cu bagaje sau o să fie necesar să-l transporți în spate? Realizați care anume funcții va efectua bicicleta și care obiective doriți să le obțineți. Acest lucru vă va ajuta să alegeți cea mai potrivită bicicletă electrică.