Sisteme Antifurt

Sisteme Antifurt

Un antifurt pentru bicicleta este necesar atunci când ieși cu bicicleta si trebuie sa o lași o anumită perioada intra-un loc public, fără supraveghere. Trebuie sa știi însă ca niciun antifurt pentru biciclete nu este 100% impenetrabil, dar un antifurt puternic și instalarea corecta a acestuia poate reduce semnificativ riscul de furt al bicicletei tale.

86 produse

pe pagina
Descrescator

86 produse

pe pagina
Descrescator

Antifurt pentru bicicletăSunt multe povesti ale celor care au avut anterior biciclete furate si nu au mai reușit să le recupereze, chiar daca au mers si au făcut sesizare la politie. Fie ca iti lași bicicleta pe scara blocului, la palierul etajului, in fata magazinului sau pe străzi foarte circulate, daca nu o asiguri cu un antifurt de calitate, riscul sa fie furata repede si ușor de hoți este destul de mare.

Când alegi antifurtul, ai mai multe opțiuni din care poți alege, fiecare tip de antifurt se alege in funcție de gradul de expunere si risc al zonei unde lași bicicleta.
Antifurtul pentru bicicleta diferă destul de mult din punct de vedere al prețului si al caracteristicilor tehnice. Cu cat costul este mai ridicat, cu atât trebuie sa fie mai complex si sigur antifurtul, să cotărească mai mult, decisă fie mai greu si să ofere un nivel de securitate mai ridicat pentru bicicleta ta.

Gândește-te așa, când iți lași bicicleta parcata si asigurata cu un sistem antifurt slab, hotul pur si simplu nu va rezista tentației de a-ți fura bicicleta, doar si pentru simplul motiv că este prea ușor pentru el sa spargă antifurtul. Când folosești un antifurt de calitate bună, hoțul va pune in balanță cam cât de mult ii va lua să spargă sistemul antifurt si să poată pleca cu bicicleta, fără să fie văzut sau prins. Daca efortul de a sparge antifurtul este unul considerabil si îi ia timp mult, hoțul se va gândi daca să mai fure bicicleta sau să isi vadă mai bine de drum. Totuși, tine cont, atunci când mergi des cu bicicleta si obișnuiești să o lași parcata in aceeași zona, schimba zilnic locul unde legi bicicleta, astfel încât să nu fie ușor de găsit, daca anterior un hoț a pus ochii pe ea.

Legat de tipurile de antifurt disponibile, acestea sunt de mai multe feluri: antifurt cablu cu cifru sau cheie, antifurt cu lanț din otel armat, antifurt cătușă sau antifurt clema, antifurt U sau U-lock, antifurt modular pliabil cu segmente din otel.

Antifurtul de baza, cel mai simplu si des întâlnit este antifurtul tip cablu, fie ca este cu cheie sau cifru, acesta este ușor de folosit, asigura rapid bicicleta de un stâlp sau al suport, însă este si destul de ușor de tăiat de hoți. Folosește acest sistem antifurt doar daca zona unde lași bicicleta este foarte sigură, iar durata in care lași bicicleta este mică.

Antifurtul tip lanț este o protecție de securitate a bicicletei ceva mai buna, este undeva intre antifurtul cu cablu si antifurtul tip U. Acesta este ceva mai greu întrucât zalele de metal cântăresc ceva, dar ocupa mai puțin spațiu decât antifurtul u-lock, se închide de regula cu un lacăt sau cifru si implica ceva mai multa bătaie de cap hotului pana îl taie, deci e ceva mai sigur.

Antifurtul U-lock este un antifurt foarte sigur si descurajează de multe ori hoții să își mai bată capul cu furtul bicicletei. Sistemul antifurt in forma de U este ceva mai mare ca volum, implică să il porți in rucsac cu tine si nu-l poți tine pe cadrul bicicletei când te deplasezi.

Antifurtul modular pliabil este un sistem de securitate peste medie ca si calitate, îmbină 2 caracteristici importante pentru ciclist – este ușor pliabil, deci ocupa puțin spațiu, are o greutate rezonabila si se montează ușor pe bicicleta, asigurând o protecție peste medie datorita lamelelor de otel ,dificil de tăiat sau distrus cu ciocanul.

Oricare este gradul tău de risc la parcarea bicicletei, Afisport.ro are pentru tine o gamă foarte largă de anti furturi pentru biciclete, de la cele cu cablu, lanț, pliabile si pana la cele u-lock, de la un brand recunoscut mondial precum Trelock.