Aparatori roti si cadru

Când vrem să ne protejam de noroi sau apa in timpul pedalării, apărătorile de noroi sau aripile de protecție pentru bicicleta sunt o opțiune foarte buna. Apărătorile de noroi sunt fie pentru roata din fata, fie pentru roata din spate, poți alege sa montezi aripi de protecție pe fata cat si pe spate bicicleta, astfel îți vei asigura o protecție bună împotriva stropilor si noroiului de pe trasee.

64 produse

pe pagina
Descrescator

64 produse

pe pagina
Descrescator
Aripi si apărători de noroi pentru roti si cadrul bicicletei

Apărători de noroi roti si cadruCând vine anotimpul umed si mai ploios, este de la sine înțeles că pedalarea se va face in condiții ceva mai dificile, roțile vor ajunge sa arunce apa de pe carosabil sau traseu pe spate si pe fata ciclistului, noroiul te va stropi serios si poate să încarce destul de tare roțile si furca.

De multe ori, traseele mtb pe timpul verii, prin păduri sau la munte, pot sa fie presărate cu zone pline de bălți sau gropi cu noroi, si cel mai probabil o să ajungi să fii plin pe spate si pe față de mizerie.

Cea mai bună protecție pentru bicicleta in cazul traseelor mtb cu noroi si bălți o reprezintă aripile de protecție ușoare si apărătorile de cadru.

Prinderea apărătorilor de roti pentru noroi se face relativ ușor, se montează simplu si rapid.

Pentru pedalatul pe sosea sau asfalt, in special in oraș, apărătorile de roți complete cu prindere permanentă oferă cea mai bună protecție împotriva stropirii față si spate.
Aripile de protecție ale bicicletelor de oraș, care sunt ceva mai lungi si îmbracă mare suprafață din roată, se montează ceva mai greu întrucât au prindere pe șuruburi, însă acestea sunt apărătorile de roti cele mai sigure.

Exista aripi cu prindere minimala si rapida pe cadru si pe roti, care asigura o protecție relativ bună împotriva stropirii, au avantajul ca se pot monta rapid pe tija de sa, pe cadru sau pe furca cu suspensie, au un design sportiv si merg bine pe bicicletele mtb, cross. La viteze mari si viraje bruște te poți totuși stropi pe picioare.

Pentru protecția lanțului exista apărătoare de lanț speciala pentru a te ajuta să nu te murdărești pe haine de la lanțul bicicletei. In general, biciclele de oraș si cele de trekking sunt echipate cu suport si apărători lanț.

Pe Afisport.ro exista multe modele de apărători de noroi pentru roti si cadru, de la aripile de bicicleta mai lungi, la cele mai scurte si minimaliste, de la prindere in șuruburi la prindere rapida, aripi de biciclete de oraș, cursiere, trekking sau mtb, de la mărci renumite precum Topeak, Polisport, Rockshox, Azonic, Zipp, DHSbp.