Tenis de masa/Badminton

Tenis de masa/Badminton

In copilărie, majoritatea dintre noi am avut plăcerea de a juca cel puțin odată badminton si am încercat ping pong-ul sau tenisul de masa. Daca badmintonul presupune practicarea sportului in natura si lovirea cu paletele a unui fluturaș de plastic, tenisul de masa, deși se poate practica si vara afara, este des întâlnit in interiorul sălilor de sport.

10 produse

pe pagina
Descrescator

10 produse

pe pagina
Descrescator
Tenis de masa, badminton si soft tenis

Tenis de masa si BadmintonCu drag, toți ne reamintim de jocurile copilăriei. Cu siguranță si tu ai jucat, cel puțin odată in copilăria ta, badminton.
Badmintonul este un joc frumos, care însă trebuie readus in viața copiilor de astăzi, pentru a-i scoate mai des pe cei mici in natură si la aer liber si a-i îndepărta un pic de lângă telefoane si pc-uri.

Doua palete si un fluturaș de plastic poate face din badminton un joc grozav pentru copii, un joc care te solicita destul de bine fizic, iti solicita atenția si văzul, precum si intuiția si reflexele. Ar fi bine totuși să nu te apuci de badminton când bate vântul afara.

De la badminton, putem trece si la soft tenis, un jos intre tenis de câmp si badminton, doar ca in loc de fluturaș avem o minge specială din burete. Fie că este badminton sau soft tenis, jocul este grozav in 2 sau 3 sau chiar 4 parteneri, pe iarbă, in parc, pe asfalt sau pe nisip la mare.

Când vine vorba despre tenisul de masă sau așa numitul ping pong, jocul nu mai este chiar atât de ușor precum soft tenis sau badminton.
Tenisul de masa implica cele 2 palete solide, o minge de plastic specială, o masă de joc, de regulă una specială, si un fileu. Daca nu ai o masă specială de ping pong, dar iubești să te distrezi jucând acest sport, poți improviza acasă cu o masă de lemn.

Tenisul de masa este un sport distractiv, care are avantajul de a-ti permite sa-ti stabilești ritmul de joc cu partenerul. La un ritm lent, te poți acomoda cu stilul de joc, iti formezi reflexele, te obișnuiești cu paleta si forța loviturii, corectezi impreciziile loviturilor. Daca treci la un tenis de masă alert si rapid, după câteva secvențe de jos, sigur o să ajungi să transpiri si vei vedea că nu este un sport chiar așa de ușor si de liniștit.

Tenisul de masa iti formează reflexe bune, iti exersează privirea si simțul de observație, ajută concentrarea si viteza de reacție, precum si puterea de analiză si strategie.