Skateboards

Skateboards

Datul cu skateboard a luat amploare destul de mare si la noi in tara, si a devenit o activitate practicata in rândul copiilor si a adolescenților. Când alegi sa iți cumperi un skateboard, este important sa o faci in funcție de nivelul de pregătire, ținând cont daca ești începători, intermediar sau avansat.

10 produse

pe pagina
Descrescator

10 produse

pe pagina
Descrescator
Skateboard si longboard

SkateboardEste destul de cool sa ai un skateboard, sa te dai cu el pe strada, prin parc sau prin skatepark, însă daca faci asta tine cont ca nu ar strica sa ai si ceva protecții, precum casca si genunchiere sau cotiere, mai ales daca te pasionează tricks-rile si săritul pe borduri sau rampe.

Skateboard-ingul este un sport al tinerilor, al nonconformiștilor si a celor care vor sa exprime mai mult prin atitudine si ținută. Este un sport cool, dar nu este un sport ușor si lipsit de riscuri.

Înainte de a-ti cumpăra un skateboard, gândește-te la ce vrei sa il folosești – vrei sa te deplasezi mai mult cu el pe strada, vrei sa te dai cu el prin parc sau vrei sa faci diverse acrobații complexe?

Daca vrei un sakeboard si ești începător, atunci pornește in experiența ta pe un skateboard adapat vârstei tale si fără multe pretenții tehnice. Pe măsură ce devii mai experimentat, începi sa iti menții bine echilibrul, sa pivotezi corect cu piciorul dominant, sa stăpânești frânarea, poți trece si la un skateboard mai bun si mai tehnic.

Un skateboard de calitate intermediara iți permite sa realizezi tricks-uri si sa faci sărituri sigure pe borduri, însă fără a practica rampa si skateparcurile.

Daca ești avansat si stăpânești bine skateboard-ingul, atunci cumpără-ti un skateboard de calitate superioara, care sa te ajute in acrobațiile mai complexe.

Materialul din care sunt realizate rotile unui skateboard este fie pvc, fie silicon, fie cauciuc.

Platforma unui skateboard variază si ea, materialul din care este aceasta realizata putând fi mai mult sau mai puțin rezistent. Daca ești un începător, atunci te-ar ajuta mai degrabă un material rezistent si nu unul prea flexibil.

Daca ne gândim la diametrul roților unui skateboard, putem spune ca acestea pot fi mici cca 41 – 44 mm, sau undeva intre 56 – 60 mm.
Daca te dai pe rampe sau pe teren alunecos sau denivelări, atunci rotile ar fi bine sa fie realizate dintr-un material mai moale.
Daca folosești skateboard-ul pe asfalt, atunci un material dur al roților este mai indicat.

Dimensiunile platformei unui skateboard putem spune ca variază intre 110 – 150 cm, in funcție de vârstă si de persoana ce urmează sa-l utilizeze.

Din punct de vedere al lățimii skateboard-lui, putem spune ca aceasta variază intre 17 – 23 cm.

In ceea ce privește greutatea suportata de un skateboard, aceasta este undeva 50 – 110 kg, in funcție de model.