Sport

Sport

O viata echilibrata si sanatoasa implica neaparat sportul, in orice forma este acesta realizat – fie ca ne dam cu trotineta, pe plimbam cu role sau pe skateboard, fie ca practicam tenis de masa, tenis de camp, fotbal, baschet, sarim in trambulina, ne dam cu placa sau cu sania, schiem sau patinam, toate aceste activitati ne aduc un plus de sanatate, buna dispozitie si destindere.

131 produse

pe pagina
Descrescator

131 produse

pe pagina
Descrescator
br>Pentru fiecare dintre noi, nevoia de mișcare si de sport apare ca necesară si, de multe ori, chiar ajunge să fie obligatorie (când medicul o impune). De multe ori, ajungem să muncim stand foarte mult pe scaun, țintuiți la un birou sau pur si simplu stăm prea mult pe canapea in fata dispozitivelor. Stresul isi face simțită prezenta din ce in ce mai des, devenim si mai sesizabili in lipsa mișcării si sportului, tocmai pentru că nu ajungem să eliminăm acest stres acumulat. Kilogramele in plus ajung să se acumuleze si să devină o problemă atât din punct de vedere al aspectului fizic, dar si al stării generale de sănătate.


Dacă pornim la drum cu scopul de a face sport pentru a scădea în greutate, nu facem tocmai bine. Sportul slăbește, așa este, însă o face treptat. Între timp, alte lucruri mai importante își vor face simțită prezenta: starea de fericire, liniștea si eliberarea de stres, concentrare buna, starea de bine generală, creșterea masei musculare și a condiției fizice, stilul de viață mai sănătos.


Indiferent de sportul pe care il poți practica si de articolele sportive potrivite ție, dacă mergi la o sală de fitness sau faci o simplă plimbare în natură, de dai cu bicicleta, cu trotineta sau sari in trambulina, această activitate fizică desfășurată activează endorfinele. Endorfinele sunt substanțele chimice din creier responsabile cu starea noastră de bine. Ele sunt cele care ne fac să ne simțim mai relaxați și mai fericiți. Ne eliberează de stres!

Sportul îmbunătățește, printre altele, si funcțiile creierului, întrucât ajută la transportul substanțelor necesare acestuia făcând ca, conexiunile nervoase să fie mai sănătoase. Așadar performanțele intelectuale cresc. Sportul nu ne ajută să avem doar o siluetă frumoasă sau să ne menținem în formă, ci are un rol benefic asupra intelectului nostru, mai ales că ne aflăm mereu in situații zilnice suprasolicitate. Deci, alege articolele de sport potrivite ție si timpului de care dispui, nu pune o si mai mare presiune pe tine!


Atunci când facem sport, paradoxal organismul ajunge să câștige mai multă energie si bună dispoziție, iar un factor determinat este fluxului crescut al circulației sangvine către organe. Așa ajungem să obținem rezistență fizică în urma mișcării. Deci, ne întrebăm ce articole sportive ar fi mai indicate pentru noi?


În orice tip de mișcare sau sport, vom găsi șanse nenumărate de a socializa și, de ce nu, de a crea legături cu alte persoane si de a ne face noi prieteni. Hai să alegem produse si articole sportive care ne ajuta sa socializam ușor – bicicleta, trotineta, tenis de masa, fotbal, etc.


Persoanele active, care fac mișcare cu regularitate, ajung să dezvolte un sistem imunitar mult îmbunătățit, iar boli precum cele de inimă, diabetul zaharat, osteoporoza sunt ținute la distanță. Așadar, articolele sportive cardio sunt de multe ori o alegere potrivita pentru acasă (banda de alergat, aparat multifuncțional, stepper etc) sau în aer liber (bicicleta, alergat, role, patinaj, schi etc)


Poate ca știai deja, dar îți spunem si noi acum – sportul creste capacitatea de concentrare sau așa numitul IQ-ul. Un studiu efectuat pe tineri a descoperit că cei care se aflau într-o formă fizică mai bună erau mult mai eficienți pe plan cognitiv decât cei sedentari.


Știai că săritul in trambulina cel puțin 15 minute ajută sistemul limfatic si eliberează organismul de stres? Când sari in trambulina iti ajuți celulele corpului sa metabolizeze, să se detoxifice si să se reînnoiască si, de asemeni, iti ajuți sistemul limfatic sa pompeze si să evacueze deșeurile. Iată de ce o trambulina instalată in curtea ne poate ajuta așa de mult si nici măcar nu ii dam importanta.


Magazinul nostru online Afisport.ro te ajută să iti planifici si să pui in aplicare activitate sportive in aer liber sau in interior. Unele activități sportive se pot desfășura sezonier si de regula le facem din pasiune sau hobby – skateboard, patinaj, schi, sania, ciclismul, plimbare cu trotineta sau rolele etc.


Echipa noastră Afisport iti propune o serie de articole sportive in oferta magazinului online, care te vor ajuta cu siguranță să faci mai multă mișcare si mai mult sport săptămânal si chiar zilnic: fie că alegi bicicletele noastre de oraș sau mtb, fie că alegi aparatele noastre de fitness dedicate sportului in interior sau fie că alegi role, trotineta, să joci tenis de masa, să sari in trambulina sau să mergi la schi sau la patinoar, noi suntem gata să te ajutam cu cele mai bune sfaturi, dar si cele mai bune preturi de achiziție.