Casti ciclism

Casti ciclism

Purtăm casca când ne deplasam cu bicicleta, nu doar pentru ca este obligatorie pe drumurile publice, ci si pentru ca aceasta ne poate salva viața in caz de impact sau căderi periculoase. Căștile ciclism sunt de multe feluri, de la cele mtb la cele de oraș, full face la enduro sau bmx.

92 produse

pe pagina
Descrescator

92 produse

pe pagina
Descrescator

Câști Ciclism


De multe ori, suntem tentați să diminuăm importanța căștii de ciclism si poate suntem dispuși să pedalăm fără casca pe cap, însă pe drumurile publice sunt obligatorii aceste câști de bicicletă, iar riscul la care ne expunem pedalând pe șosele este mult prea mare să nu ținem casca pe cap.

Există câteva reguli de baza atunci când îți alegi casca de ciclism, iar daca ții cont de ele vei alege cea mai bună cască de bicicletă.
Din punct de vedere al tehnologiei de fabricație, căștile pentru bicicletă sunt confecționate din materiale moderne performante, care sunt constituite din polimeri spumă, care în mod eficient micșorează impactul la lovituri.

Greutatea caștilor de ciclism este destul de redusă, excepție fac căștile full face, acestea însă este normal să aibă o greutate mai mare ținând cont de destinația lor de utilizare (enduro sau downhill).
Ventilația caștilor de ciclism este foarte bine gândită, iar ciclistul nu trebuie să isi facă grijă că va transpira excesiv sub cască.

Atunci când iti alegi o cască, fii sigur că ea se mulează bine pe cap, nu trebuie să fie prea larga sau sa fie prea fixa. Căștile de ciclism au un reglaj in partea din spate, care ajuta fixarea căștii cat mai bine pe cap. In partea din față, cele mai multe câști ciclism au sisteme de închidere tip quick realise fiind ajustabile sub bărbie. Luați în considerare faptul că în timpul iernii sub cască se recomandă să purtați o căciulă pentru ciclism.

Unele căști de protecție, inclusiv căștile pentru copii, sunt echipate cu pernuțe speciale care îmbunătățesc fixarea căștii pe cap. Daca vrei să ai si vizor protector pentru cursele tale prin pădure, atunci alege un model special care are frontal un cozoroc sau parasolar.

Casca de ciclism este specifică fiecărei discipline cicliste, de la căștile de ciclism de oraș, curse, sosea, la căștile de ciclism pentru mountain bike sau mtb, enduro, downhill, bmx. •

Găurile de ventilare sunt foarte importante întrucât creează fluxuri de aer în jurul capului, ceea ce facilitează răcirea acestuia. Cu cât mai bună este ventilarea, cu atât mai bine este pentru capul ciclistului. Casca de bicicletă trebuie să dispună de un număr suficient de găuri de ventilare, pentru o aerisire eficienta a capului, mai ales pe căldură extremă. •

Daca ati fost implicat intr-un accident si casca a avut de suferit chiar si un pic, daca sesizați zgârieturi profunde sau mici fisuri, renunțați la ea si achiziționați alta. Nu riscați să mergeți cu ea așa. •
De asemenea, nu va sfătuim să folosiți căști second hand sau ale altor persoane, atât din motive ce tin de igiena, dar mai ales pentru ca nu cunoașteți istoricul căștii respective.

Exista si categoria caștilor de copii care sunt extrem de importante si necesare atunci când cel mic iese pe bicicleta la plimbare.
Aveți grija să il obișnuiți pe cel mic să poarte casca de ciclism încă de la început. De regula, căștile de copii pentru biciclete sunt special create pentru a tine cont de etapele de dezvoltare ale copiilor, fiind câști de bicicleta pentru copii de 2-3 ani, 4-6 si pana la 10 ani. Copiii peste 10 ani deja sunt considerați juniori, iar căștile de bicicleta pentru ei diferă in funcție de nivelul de dezvoltare fizica, fiecare copil putând avea greutate si înălțimea total diferita pe aceeași categorie de vârstă. Aici alegeți măsurând circumferința capului si alegeți măsura potrivita copilului dvs, nu alegeți pe criteriul de vârstă.

Pe Afisport.ro veți găsi zeci de modele de câști de ciclism, de la căștile de bicicleta pentru oraș, sosea, curse la căștile pentru enduro, mtb, trial si DH. Oneal are o calitate excepțională si un proces tehnologic grozav in ceea ce privește producerea căștilor de ciclism, iar garanția unui produs cu adevărat bun este girata de unii dintre cei mai mari cicliști precum Greg Minnaar sau Nina Hoffmann, campioni mondiali la Bike DH World Cup 2020.