Full Suspension

Full Suspension

Bicicletele mountain bike, sau așa numitele biciclete MTB, sunt destinate traseelor montane, pe diferite tipuri de teren offroad sau accidentat, enduro sau downhill. Aceste biciclete mtb sunt, de regulă full suspension, cu un număr mai mare de viteze pentru a ușura parcurgerea diferitelor nivele de dificultate a traseelor montane, anvelope cu crampoane mai mari pentru aderență, de regulă cu dimensiuni 27.5” sau 29”, cadre din aluminiu, biciclete cu o geometrie special adaptată mtb, ce favorizează ușurința la cățărări și coborâri pe traseele offroad.

2 produse

pe pagina
Descrescator

2 produse

pe pagina
Descrescator
Bic iclete mtb

BICICLETE MTB

Bicicletele mtb sau mountain bike sunt super universale. Acestea pot fi utilizate pentru transportarea cumpărăturilor de la piață, plimbările prin parc sau călătoriile în jurul lumii. Însă destinația de bază a bicicletei mtb sau de munte – este ajutorul biciclistului în depășirea traseelor de noroi, nu neapărat doar a celor de munte.

Vezi mai jos cum să alegi corect o bicicletă mtb.
Bicicletele mtb sunt proiectate pentru deplasări în condiții ceva mai severe și de regulă dețin un cadru mult mai rezistent și puternic, utilizează anvelope mult mai late și jante armate, dețin elemente de suspensie lină pentru depășirea obstacolelor cross-country, cu care se confruntă ciclistul pe traseu.

Preturile pentru o bicicleta mountain bike difera destul de mult, asta pentru ca echiparile, cadrul si marca sunt definitorii in stabilirea unui preț corect. Poti cumpăra o bicicleta mtb de începător undeva la 1500 lei, si poti ajunge la un pret de peste 8000 lei pentru biciclete mtb de o calitate excelenta.

Dar care sunt componentele unei biciclete mountain bike?
Să analizăm toate componentele care se fixează de cadrul bicicletei. Componentele de bază sunt: Sistemul de transmisie (angrenaj, caseta spate, lanț, schimbător de viteze...), Amortizator, Roata (cauciuc, butuc, osii, spițe...), Frâne. Mărcile mari de biciclete, de obicei, combină componentele diferitor grupuri de mărci în funcție de utilizarea preconizată a bicicletei, disponibilitatea componentelor, prețurile acestora și cererile potențialilor clienți, deseori pe o singură bicicletă pot fi observate mai multe componente de la diferiți producători gen Shimano, Sram, Rock Shox, Alhonga, RST etc. Bicicletele de munte mai ieftine sunt echipate cu un cadru din otel sau aluminiu și componente ieftine. Astfel de biciclete sunt proiectate pentru cumpărătorii cu un buget modest, care doresc să cumpere o bicicletă de munte pentru excursii ocazionale pe trasee ușoare. Odată cu creșterea prețurilor, are loc și sporirea calității bicicletelor mtb – se mărește timpul de deservire, funcționalitatea, se micșorează greutatea acesteia. Cele mai scumpe biciclete de munte în șirul de modele oferite sunt de obicei bicicletele cu cadre din aluminiu sau carbon (mult mai durabile și mai ușoare) cu cea mai mica greutate.


Accesoriile principale pentru bicicleta mountain bike sunt: ciclocomputerul sau gps-ul pentru bicicletă, pompa, trusa de mini scule pentru reparatii rapide, suportul si bidonul de apă, plus o cameră de rezervă.

Cele mai populare modele de biciclete mtb oferite de noi: Devron , DHS, Supra, Afisport, Cube, Cannondale, Cross, Focus, Felt, Sprint, Fivestars, Kreativ, Venture, etc.

Dimensiunea cadrului bicicletei mtb? Consultanții noștri iti pot spune ce dimensiune a cadrului este mai potrivită pentru tine, fie ca mergi in magazinul Afisport , fie ca discuți online cu noi, important este sa adaptam informatiile de la tine la sistemul de măsurare tip Fit-Kit. Parametrii necesari, pentru stabilirea marimii protrivite a cadrului de bicicleta, sunt: inaltimea ciclistului, dar si lungimea interioara a piciorului. Este foarte important ca atunci cand te urci pe bicicleta, indiferent ca vorbim de bicicleta mtb, bicicleta de oras sau trekking, nu trebuie sa simti o supra intindere sau o constrangere fizica cand stai intins cu mainile pe ghidon (adica bicicleta fie e prea inalta, fie e prea scurta). Atunci când stai așezat pe bicicletă și ții piciorul pe pedale, piciorul trebuie să fie puțin flexat la genunchi. Ghidonul nu trebuie să fie la un nivel mai jos decât șaua, aici se accepta cel mult o diferenta de 2 centimetri.

Bicicleta MTB, altfel spus bicicleta mountain bike sau de munte, este cel mai răspândit tip de bicicletă, deoarece astfel de biciclete mtb sunt universale și sunt proiectate pentru plimbări atât pe drumuri asfaltate, cât și pe cărări în pădure. Din punct de vedere istoric, conceptul de ,,bicicletă de munte’’ include diverse tipuri, care uneori sunt foarte diferite una de alta și sunt destinate pentru diferite scopuri.

Bicicletele de munte de nivel începător, sunt proiectate pentru plimbări usoare. O trăsătură distinctivă a acestor biciclete o reprezintă calitatea scăzută a echipamentelor, un nivel relativ ridicat de confort care permite să antrenezi mâinile și spinarea, furci amortizatoare ieftine, precum și diverse accesorii care sporesc confortul, cum ar fi șa moale, suport pentru picioare, portbagaj etc. Domeniul de aplicare a unei astfel de biciclete mtb este același ca și al bicicletelor urbane de oras – plimbarea prin oraș și zonele din apropriere, la nivel de amator.

Bicicletele Cross Country. Acest tip de bicicletă este foarte similar după aparență cu bicicletele mtb de nivel începător, dar totuși modelul de acest tip de regulă deține un cadru puternic și ușor, cu grosimea variabilă a pereților (butted), ceea ce sporește rezistența datorită echipamentelor anexe de nivel înalt, furci de scurtă-suspensie cu dispozitiv de blocare care permite să nu exerciți eforturi suplimentare în timpul deplasării pe un drum plat, iar în majoritatea cazurilor, disc pe frână. Debarcarea pe această bicicletă este mult mai scăzută decât la tipurile anterioare. Bicicletă cross nu dispune de șa moale și coșuri sau portbagaj. Aceste biciclete cross sunt proiectate maximal confortabile pentru ca ciclistul să se deplaseze rapid pe terenuri accidentate, să salte suișurile și să coboare de pe pante. În general, această clasă de biciclete mountain bike este recomandată cicliștilor amatori care preferă să se plimbe prin oraș și să pedaleze pe terenuri accidentate.

Biciclete de tip trial/freestyle/street/tricks sunt proiectate pentru efectuarea diferitor cascadorii pe bicicleta. Este foarte simplu de distins o astfel de bicicletă: cadru sigur cu armare foarte mică, roți late rezistente, frâne puternice (de obicei cu jante), lipsa protecțiilor sau oricare alte echipamente anexe. Deseori se întâmplă că pe astfel de biciclete lipsește chiar și șaua. Nu o să fie posibil să te pornești într-o excursie pe o astfel de bicicletă sau chiar și pentru o plimbare scurtă – aceasta este proiectată doar pentru cascadorii. Dacă ești pregătit pentru cascadorii, această bicicletă este potrivită.

Bicicletele pentru Downhill. Să zbori la viteză mare de pe munte pe un teren accidentat – iată pentru ce sunt destinate aceste tipuri de biciclete downhill. Aceste biciclete mtb au un cadru rezistent și greu (greutatea nu este importantă aici), frâne cu discuri puternice, două amortizatoare, cursa suspensiilor este mare – atribute indispensabile ale acestui tip de biciclete. Astfel de biciclete mtb sunt proiectate exclusiv pentru downhill și sunt foarte rezistente.

Există încă multe alte tipuri de biciclete mountain bike, cum ar fi de exemplu biciclete mtb dirt jumping, freeride sau northshore, dar toate aceste biciclete în general sunt de aceeași natură ca bicicletele menționate mai sus.