Biciclete copii 2 - 4 ani

Biciclete copii 2 - 4 ani

Atunci când copilul este suficient de pregătit fizic si moral să meargă pe bicicleta cu 2 roti, puteți alege o bicicleta de copii cu roti de 12 inch, perfectă pentru copiii cu vârste intre 2 si 4 ani, dar care au si o înălțime cuprinsa undeva intre 85 cm si 100 cm. Toate biciclete de copii 2– 4 ani cu roti de 12” sunt dotate si cu roti ajutătoare, iar in funcție de cat de ușor progresează copilul si cat de bine isi va tine echilibrul, aceste roti ajutătoare se pot îndepărta foarte ușor.
Nu am putut gasi produse conform selectiei.
Biciclete copii

Biciclete Copii

Ce bicicletă să alegi copilului tău?

Vine momentul când mami si tati, bunica sau bunicul, încep să se gândească ca este momentul potrivit să cumpere prima bicicletă pentru copil, și apare astfel problema legata de cum să-l învețe pe cel mic să meargă pe bicicleta ușor si cat mai rapid!

În cazul în care copilul tău a început sa o ia la goana pe piciorușe si zburda de zor, atunci este deja posibil să fie pregătit si pentru pedalatul pe bicicleta. Dar daca observați ca cel mic nu este inca foarte stăpân pe picioarele sale, nu-l grăbiți si lăsați-i timp sa se adapteze treptat. Dacă copilul este obligat sau zorit să urce pe bicicletă, acest fapt l-ar putea speria și îi poate provoca teama in a se mai urca pe bicicleta in viitor.
Deci, aveți răbdare si lăsați bicicleta si copilul să se adapteze împreună treptat!

În nici un caz sa nu vă comparați copilul cu alți copii de vârsta lui, pe care ii observați că se plimbă încrezători pe bicicletă. Copilul tău este o personalitate individuală și ca să-l înveți ceva nou trebuie ca el sa aiba încredere în forțele proprii și să simtă sprijinul părinților săi.

Gata, te-ai hotarat sa cumperi o bicicleta de copii?

Atunci, noi cei de la AFISPORT trebuie sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie de achiziție a bicicletei pentru copilul tau.
Ce trebuie sa stii este ca, atunci când copilul este așezat pe bicicletă, el ar trebui să stea pe pedala bicicletei cu toată talpa, în caz contrar îi va fi dificil să ajungă la pedale cu ambele picioare, si mai apoi să le poată roti la timp.
Cea mai bună bicicletă pentru copii este cea pe care o va alege însăși copilul din punct de vedere al culorii preferate, așadar este important ce isi dorește copilul din punct de vedere al culorii bicicletei si nu ce va doriți voi ca părinți!

Cum alegi corect bicicleta?

Afisport iti prezinta câteva elemente de care trebuie sa tii cont când cumperi bicicleta de copii:

o Roțile bicicletei pentru copii trebuie să fie confecționate din cauciuc și nu din plastic, deoarece acestea sunt mai durabile și nu atât de zgomotoase, pedalatul fiind mult mai usor si placut,

o Cadrul bicicletei de copii este important sa fie usor din punct de vedere al greutății, astfel incat sa poata fi manevrat cu ușurință de cel mic,

o Bicicleta de copii se recomanda sa fie echipata cu protecție lant, cos pentru jucării, sonerie si apărătoare noroi,

o Roti ajutătoare, daca copilul nu are deloc experiență si necesită o asistenta la pedalat la început, acestea sunt foarte bune întrucât sporesc siguranța copilului pe bicicleta

o Înălțimea copilului este prioritara atunci când alegi bicicleta de copii. Vârsta copilului nu este un criteriu relevant, întrucât copiii noștri constatam ca nu au același stadiu de dezvoltare fizica la aceeași grupa de vârstă, unii fiind mai înalți decât alții. Pentru alegerea cadrului potrivit copilului, AFISPORT iti pune la dispoziție online o schema Fit-Kit de încadrare, in primul rand dupa înălțime, specificând totuși si detalii legat de vârstă.


Cum înveți copilul să meargă pe bicicletă?

După ce ați cumpărat bicicleta nu încercați imediat să începeți să învățați copilul să rotească pedalele. Permiteți-i copilului să se obișnuiască cu bicicleta sa. Pentru început plimbați-l puțin pe bicicletă împingându-l înainte cu ajutorul unui mâner sau folosind chiar propria mâna. Există mai multe metode de a preda unui copil cum să învețe să meargă cu bicicleta:


• Metoda de a învăța copilul să meargă pe o bicicletă cu două roți este potrivită pentru copii mai mari de 4-5 ani și cei care pot deja să meargă. Înainte sa se așeze copilul pe bicicletă, neapărat trebuie să-l ajutați să-și învingă teama ca va putea cădea de pe bicicleta. Acum este momentul ca tu, mami sau tati, sa te așezi ușor pe bicicleta copilului si sa ii arați că nu este nici un motiv pentru a se îngrijora. De asemenea, puteți să faceți o plimbare pe această bicicletă, împingându-vă cu picioarele de la sol. Apoi, puteți așeza și sprijini copilul pe bicicletă, lăsându-l să pună picioarele pe pedale. De îndată ce frica va trece, se poate trece la etapa următoare – de a-l învăța să păstreze echilibrul – il puneți sa miște bicicleta prin împingerea solului cu picioarele, exact cum se procedează cu o bicicleta fără pedale (balance bike). Ușor, ușor copilul câștigă încredere, echilibru, se obișnuiește cu bicicleta si ghidonul. Treceți apoi la folosirea pedalelor, dvs il asistați in permanenta ținând mana pe sa, iar copilul învârtind pedalele. Exersați pana când copilul se simte confortabil, iar cand este destul de sigur pe el, in timpul pedalării, luați mana de pe sa si lăsați-l liber, dar supravegheat îndeaproape.


• Mersul pe o bicicleta de copii cu două roți si cu roți ajutătoare se potrivește perfect pentru copii care încă nu pot sta pe picioare și pentru cei cuprinși între vârsta de 2 – 4,5 ani care nu au mai mers vreodată pe bicicleta. Regula de baza, atunci cand cumpărați o bicicleta de copii cu roti ajutătoare, este sa va asigurați ca rotile ajutătoare sunt reglate astfel incat la pedalare acestea să atingă solul alternativ si nu ambele roti in același timp. Foarte importante este si așezarea corecta a șeii și ghidonului. Șaua bicicletei trebuie să fie poziționată astfel încât copilul să poată ajunge cu un picior la pedală, dar piciorul rămas întins să atinga partea de jos a solului. Ghidonul trebuie să fie până la piept. Copilul învață astfel, asistat de rotile ajutătoare, menținerea echilibrului, mânuirea volanului (ghidonului), rotirea pedalelor si virajele. De îndată ce copilul stăpânește bine bicicleta si merge cu viteza, scoateți rotile ajutătoare si treceți direct la plimbarea pe bicicleta cu doua roti.