Scaune auto copii 9-25 Kg

Scaune auto copii 9-25 Kg

Aceste scaune auto de copii se recomanda pentru 2 grupe distincte de varsta grupa 1 (9 - 18 kg) si grupa 2 (15 - 25 kg). Utilizarea scaunului auto se face cu fata catre directia de mers.

1 produse

pe pagina
Descrescator

1 produse

pe pagina
Descrescator

Scaune auto copii


Scaunul auto copii este un articol pentru bebeluși si copii extrem de util atunci cand te deplasezi cu mașină personala sau a familiei.
Nu te gandi ca trebuie sa iti iei scaun auto copii pentru ca legea te obliga. Este perfect adevarat ca pana la 3 ani si 135 cm înălțime, copiii nu se pot deplasa cu mașina familiei fara sa fie intr-un scaun special, omologat si bine fixat de bancheta masinii.
Totusi, la un incident in trafic, un accident minor sau grav, copilul va fi mereu in siguranță daca va se afla poziționat intr-un scaun auto special, asigurat in centuri.

De ce trebuie sa tina cont părintele atunci cand achiziționează un scaun auto pentru copil?
Principalele obiective ale părintelui pentru cumpărarea scaunului auto copii ar fi următoarele:
• Scaunul auto copii sa fie unul omologat
• Sa fie adaptat vârstei copilului, așadar nu luați un scaun mai mic decat vârsta bebelușului sau unul prea mare care nu acoperă grupa de varsta a copilașului
• Sa fie un produs de calitate, garantat de producător
• Scaunul auto trebuie sa fie unul confortabil, cu materiale respirate, husa care se poate spăla, cu protecții pentru cap in cazul in care scaunul auto de copii este pentru o grupa de pana la 36 kg
• Scaunul auto copii să poată fi ajustabil pe măsură ce copilul creste, deci aveti grija la grupa de greutate recomandata, care poate fi: 0-18kg, 0-25kg, 0-36kg, 9-18kg sau 9-36kg
Sistemele de ancorare a scaunului auto, daca are Isofix si/sau ancorare in centurile banchetei
• Numărul de centuri de prindere si asigurare a copilului in scaunul auto, aceasta trebuie sa fie minim in 3 puncte
• Scaunul auto se fixează doar pe bancheta din spate sau vreau să se fixez in fata pe locul pasagerului din dreapta
• Este de dorit pentru primul an de viata o scoica sau asa numitul scaun coșuleț, acesta asigura o poziție ceva mai compacta si fireasca pentru bebeluș, insa pe masura ce copilasul creste, nu va mai sta atat de bine cand spațiul cosuletului se va dovedi prea mic. Unele carucioare 3 in 1 sau 4 in 1 pot avea si aceasta scoica sau cosulet auto, care se dovedește foarte util in primele 15 luni de viata ale bebelusului.

Daca copilul tau a crescut si nu mai poate folosi scaunul auto special, înseamnă ca este timpul pentru un inaltator auto.
Poate te gândești ca nu mai vrei sa faci inca o cheltuiala pentru un înălțător auto de copii si acum copilul poate sa stea prins in centurile mașinii. Da, poate fi si asta o opțiune viabila, dar nu poti face asta pana ce copilul nu depășește 135cm inaltime. De ce trebuie sa aiba aceasta înălțime? In primul rand, asa spune legea si unde-i lege nu-i tocmeala, iar in al doilea rand, si poate cel mai importat, specialiștii in domeniu siguranței auto au apreciat ca un copil cu o înălțime mai mica de 135cm nu poate fi suficient de bine protejat de sistemul de centuri ale autoturismului, posibilitatea ca acesta sa scape din centuri la un impact, fiind destul de mare.