Roti ajutatoare bicicleta

Roti ajutatoare bicicleta

Cei mici, când se urca pentru prima data pe bicicleta, au nevoie de un mic ajutor sau de un asistent de pedalare, iar acest ajutor poarta numele de roti ajutătoare pentru bicicleta. Rotile ajutătoare ale bicicletei sunt cele care oferă încredere copiilor la începutul pedalării, ajutându-i să meargă pe bicicletă fără teama ca vor cădea. Rotile ajutătoare se pot ulterior îndepărta ușor!

3 produse

pe pagina
Descrescator

3 produse

pe pagina
Descrescator
Rotile ajutătoare pentru bicicletele de copii

Rotile ajutătoare pentru bicicletele de copiiVine momentul când mami si tati, bunica sau bunicul, încep să se gândească ca este momentul potrivit să cumpere prima bicicletă pentru copil sau nepoțel, și apare problema legata de cum să-l învețe să meargă pe bicicleta ușor si repede! În cazul în care copilul este la vârsta la care începe sa o ia la goana si zburde de zor pe piciorușe, atunci este deja posibil să fie adaptat si la pedalatul pe bicicleta. Dar daca observați ca prichindelul nu este încă foarte stăpân pe picioarele sale si pe echilibru, nu-l grăbiți si lăsați-i timp sa se adapteze treptat la bicicleta.

Pentru început achiziționați o bicicleta de copii cu roti ajutătoare. Daca bicicleta nu are roți ajutătoare, atunci cumpărați o pereche de roți ajutătoare Olona de la Afisport.ro, întrucât aceste roți ajutătoare din oferta noastră online sunt compatibile cu orice model de bicicleta de copii.

Mersul pe o bicicleta de copii cu două roți si cu roți ajutătoare se potrivește perfect pentru copii mai mici, in general cei cuprinși între vârsta de 2 – 4 ani, si care nu au mai mers vreodată pe bicicletă.

Regula de bază, atunci când cumpărați o bicicletă de copii cu roți ajutătoare, este sa vă asigurați că roțile ajutătoare sunt reglate astfel încât la pedalare acestea să atingă solul alternativ si nu ambele roți in același timp.
Foarte importante este si așezarea corecta a șeii și ghidonului. Șaua bicicletei trebuie să fie poziționată astfel încât copilul să poată ajunge cu un picior la pedală, dar piciorul rămas întins să atingă partea de jos a solului. Ghidonul trebuie să fie  până la piept. Copilul  învață astfel, asistat de rotile ajutătoare, menținerea echilibrului, mânuirea volanului (ghidonului), rotirea pedalelor si virajele.De îndată ce copilul stăpânește bine bicicleta si merge cu viteza, puteți scoateți roțile ajutătoare ale bicicletei si treceți direct la plimbarea pe bicicleta cu doua roti.