Mansoane

Mansoane

Poate cele mai neglijate accesorii de bicicleta, manșoanele au si ele un rol important pentru un ciclist care se respecta. De multe ori, manșoanele nepotrivite pot sa iti producă neplăceri precum probleme la degete sau încheietura mâinii. Exista multe tipuri de manșoane si pe multe materiale. Avem manșoane pentru mtb, city trekk, cursiera sau enduro, lock-on grip , double tap si avem materiale precum plastic, cauciuc, spuma, silicon. Tu ce manșoane vrei pe bicicleta ta?

23 produse

pe pagina
Descrescator

23 produse

pe pagina
Descrescator
Manșoane si ghidolina

Mansoane si GhidolinaBicicletele odată achiziționate, au deja manșoane in dotare, de cele mai multe ori, manșoanele sunt standard, fie din plastic sau cauciuc. Aceste manșoane sunt un accesoriu, care pentru mulți nu are o mare importanta, însă pentru un profesionist sau un ciclist de cursa lunga, manșoanele potrivite fac o mare diferență.

Daca ești pasionat de mtb sau enduro, daca ești ciclist de sosea sau trekking si faci curse lungi, atunci știi că degetele tale si încheietura mâinii sunt foarte importante si nu trebuie neglijate. Mai mult ca sigur, te vei orienta să iți cumperi o pereche de manșoane adaptate stilului tău de pedalat si de o calitate superioara.

Manșoanele au mai multe tipuri de materiale din care pot fi fabricate, iar prețul lor este direct influențat de acesta.
Manșoanele de plastic sunt cele mai ieftine si de regula le întâlnim pe bicicletele de copii sau pe cele de adulți pentru plimbări ocazionale.
Manșoanele de cauciuc sunt mai bune si ceva mai scumpe decât cele de plastic, sunt mai moi si mai aderente si fac plimbarea mai plăcută. Pot avea forma ergonomica sau ceva mai plata pentru a se mula mai bine pe palma.
Manșoanele din spuma sunt moi si comode, foarte confortabile, cu capacitatea de a amortiza șocurile si vibrațiile ghidonului, mai ales in cazul curselor mtb sau enduro, mâinile nu mai obosesc așa de tare in timpul curselor lungi sau solicitante.
Manșoanele din silicon sunt apreciate ca fiind vârful calității întrucât au o greutate mica, sunt ușor adaptabile la forma palmei si degetelor, pot avea inserții de gel pentru un extra confort, dar costul este mai ridicat.

Alegerea manșonului potrivit înseamnă să cunoști foarte bine nevoia ta in pedalare, să cunoști cum se comportă fiecare tip de manșon pentru tine si ce s-ar adapta cel mai bine pe termen lung ca material pentru palmele tale.

Oricare este alegerea ta in materie de manșoane, pe Afisport.ro găsești foarte multe modele de manșoane de la producători mondiali precum Azonic, Sram, DHSbp, Olona pentru discipline precum mtb, city, trekk, kids, curisera sau sosea.