Lumini si Reflectorizante

Lumini si Reflectorizante

Luminile pentru bicicleta, fie ele far de fata sau far spate, te ajuta in trafic, in special noaptea, dar te va ajuta si pe timp de zi, atunci cand vremea este înnorată sau traficul este intens si te va ajuta sa iti crești vizibilitatea. Tine cont si de legislație, daca mergi noaptea cu Bicicleta nu risca sa iei vreo amenda pentru ca nu folosești farul de fata si spate sau reflectorizant pe roti sau vesta.

58 produse

pe pagina
Descrescator

58 produse

pe pagina
Descrescator

Lumini si reflectorizanteDaca mergi frecvent cu Bicicleta pe drumurile publice, atunci cu siguranța cunoști importanta farurilor pentru bicicleta.

Cei care merg des pe bicicleta prin oraș sau fac naveta, se lovesc adesea de lipsa vizibilității si necesitatea asigurării unei iluminări cat mai bune prin farul fata al bicicletei.
Farul spate este la fel de important pentru ciclism, întrucât ii asigura siguranța in trafic, făcând-l vizibil șoferilor din trafic.

Din punct de vedere legal, suntem obligați ca pe timp de noapte sa avem instalat pe bicicleta un far fata si spate, precum si reflectorizante precum benzile pe roti, stop spate sau benzi reflectorizante pe jantele roților, dar si vesta daca ne deplasam pe drumuri naționale, județene si intre localități.

Atunci când alegem farurile pentru biciclete, trebuie sa ne gândim la nevoile pe care le avem in iluminarea drumurilor pe care le parcurgem cu bicicleta.
Luminile dezvoltate pentru ciclism au mai muți parametrii de iluminare: scăzută, intermitentă, puternică.
Exista lumini de drum, lumini de semnalizare si lumini puternice, iar ca sistem de iluminare avem faruri cu LED, cu halogen sau HID.

Intensitatea farurilor se măsoară in lumeni, iar cu cat numărul de lumeni este mai mare cu atât lumina este mai puternică.
Farurile de spate au numărul de lumeni mai mic, undeva intre 5 si 100 lumeni, pe când farurile fata ciclism au numărul de lumeni de la câteva sute si poate ajunge la câtăva mii de lumeni, in funcție de cat de puternica este lumina .

Luminile de siguranță pentru bicicleta sunt cele intermitente si au de regula intre 10 ai 25 lumeni, având drept rol protecție si creșterea vizibilității biciclistului pe sosea, fiind amplasate de regula in spate pe tija de șa.

Atunci când alegem farul de bicicleta, sistemul de prindere este si el important.
Multe dintre farurile pentru biciclete gen Trelock, Topeak sau Knog sunt echipate cu o brida sau curele speciala pe prindere, fie din cauciuc sau silicon, fie din metal cu prindere prin șuruburi.

Multe dintre farurile de ciclism sunt dotate cu buton de pornire si oprire pentru economisirea bateriei, dar si de setare a intensității luminii.

Alimentarea farurilor se face de regula prin baterii simple, dar exista si modele mai avansate cu acumulatori, care au sisteme de încărcare usb sau conectori wireless.