Ciclocomputere

Ciclocomputere

Cel mai bun ciclocomputer este acela care satisface cel mai bine nevoile tale si se încadrează in bugetul alocat. Fie ca este un vitezometru cu cablu sau wireless, acesta iti oferă o serie de informații importante când ieși cu bicicleta. Ciclocomputer sau vitezometrul iti dă detalii despre viteză, kilometri parcurși, calorii consumate si mulți alți parametrii importanți.

11 produse

pe pagina
Descrescator

11 produse

pe pagina
Descrescator
Ciclocomputer, vitezometru, gps si computer ciclism

Ciclocomputere, vitezometre si GPS-uriCei mai mulți dintre noi, mai ales dacă suntem pasionați de ciclism, știm ce este un vitezometru sau ciclocomputer. Totuși, pentru cei care nu știu exact ce este un ciclocomputer sau vitezometru, acesta este un aparat electronic de mici dimensiuni, care se atașează de ghidon sau de pipa bicicletei, cu senzori cu cablu sau wireless, si iti afișează informații despre viteza, numărul de km parcurși, iar în funcție de model, poate afișa si alți parametri suplimentari.

Nu trebuie sa practice ciclismul de performanta ca sa iti iei un ciclocomputer. Un astfel de dispozitiv precum vitezometrul este un ajutor foarte bun de navigare, atunci când ieși in ture sau in deplasările tale pe bicicleta.
Conectarea ciclocomputerului la telefon iti poate oferi multe informații importante si poți să iți monitorizezi evoluția si parcursul la pedalat.

Ciclocomputerul are doua componente de baza – una este compusa de senzorii de citire, iar a doua este computerul efectiv (aparatul in sine).
Acum, in funcție de numărul de senzori existenți pe model de vitezometru achiziționat, poți să realizezi diverse măsurători.
Daca senzorii vitezometrului sunt cu cablu, atunci legătura dintre senzor si computer se face prin firul de legătură.
Daca senzorii vitezometrului sunt wireless, atunci legătura dintre senzor si calculator se face mai ușor, senzorii se pot monta pe diverse componente ale bicicletei, iar datele culese de ciclocomputer/vitezometru se pot comunica mai departe prin conexiune, gen Bluetooth sau USB, către un pc sau smartphone (la modelele mai avansate si mai scumpe).

Senzorii wireless ale ciclocomputerelor mai avansate, se pot fixa in anumite zone pe bicicleta, pe roti, pe furci, pe angrenaj, la pedale etc, putând astfel să înregistreze frecvența rotirilor.

Alte măsurători pe care le poate face pentru tine acest vitezometru, in funcție de nivelul de performanta in ciclism, pot fi distanta si viteza, cadența (caz in care senzorul este amplasat pe angrenaj, mai exact pe brațul pedalier), puls, temperatura sau altitudine.

Ca si o concluzie, depinde de tine alegerea ciclocomputerului, ținând cont de ce te interesează cu adevărat să măsoare si să iti monitorizeze acesta.

Alege vitezometrul care se potrivește stilului tău de pedalare – ocazional, profesionist, prin oraș, offroad etc. si optimizează-ti bugetul. Găsești pe Afisport.ro mai multe modele de vitezometre care te pot ajuta in monitorizarea curselor tale de ciclism.