Bidoane apa bicicleta

Bidoane apa bicicleta

Când pedalăm trebuie să ne hidratam suficient de des pentru a menține nivelul electroliților din organism la nivelul optim, deci bidonul de apa este foarte important. Daca nu bem suficienta apa, își vor face apariția crampele și epuizarea. Asigura-te ca atunci când ieși cu bicicleta, alergi, faci orice alt efort fizic susținut, ai cel puțin un bidon de hidratare la tine.

23 produse

pe pagina
Descrescator

23 produse

pe pagina
Descrescator
Bidoane de hidratare cu lichide si suporți bidoane pentru ciclism

Bidoane de hidratare si suporți bidonFie ca facem sau nu efort, hidratarea organismului este o necesitate. Cu atât mai mult, atunci când supunem organismul unui efort fizic susținut, acesta are nevoie des de hidratare. Lichidele pe care le bem sunt consumate de organism in mod curent, dar ele se si pierd prin transpirație si respirație la efort susținut.
Daca te apuci de sport, oricare ar fi acesta, ia cu tine mereu bidonul de hidratare, poți lua chiar doua bidoane de apa daca faci o tura mai lunga cu bicicleta si vei fi plecat ore bune.

Tine cont, setea nu este un indicator obligatoriu al necesitații hidratării. Când faci efort fizic susținut, trebuie sa bei lichide periodic, înghițituri mici si dese din bidonul de hidratare, fără să aștepți să ajungi la sete.

Un sportive amator, care realizează un efort fizic zilnic, are in medie nevoie de cca 2.5-3l de lichide. O parte din aceasta lichide, cca 1 l, vine din aportul de alimente consumate, restul din hidratare. Daca vrei sa vezi cate lichide ai pierdut după perioada de antrenament, si ai stat departe de bidonul de apa, urca-te pe cântar înainte si după antrenament, iar pentru fiecare kilogram pierdut ai nevoie să consumi 1,5l de apă (bautura fara calorii).

Exista bidoane de hidratare pentru vara si bidoane de hidratare pe care le poți folosi cu precădere iarna. Bidoanele de hidratare pe timp de iarna sunt acele bidoane termoizolante care au pe interior unul sau mai multe straturi adăugate, tocmai ca lichidele din interior să nu înghețe sau să se răcească rapid.

Un bidon de hidratare este diferit de o sticla simpla de apa. In primul rând, orice sportive care se respecta are cel puțin un bidon de hidratare pentru utilizare. Bidonul sportiv, fie el pentru fitness, alergare, gimnastică sau ciclism, are sisteme speciale de închidere si deschiderea a capacului, in special adaptare pentru deschidere cu o mână sau cu gura, sunt realizate din materiale rezistente, mai groase, in culori mate, unele dintre aceste bidoane fiind si cu funcție termos.

Pentru cicliști, bidonul de hidratare sta de regula amplasat pe suportul de bidon special amplasat pe cadrul bicicletei. Daca mergi cu bicicleta prin oraș sau in ture scurte, un suport cu un bidon de hidratare s-ar putea sa iți fie suficient. Daca însă, cursele tale de ciclism sunt mai lungi si petreci cel puțin câteva ore plecat pe bicicleta, iți recomandam să iți amplasezi 2 suporți de bidon pe cadrul bicicletei.

Daca vrei să iți cumperi un bidon de hidratare sport Polisport, Abisal – HMS sau ai nevoie de un suport de bidon Topeak, Zipp sau Polisport pentru bicicleta ta, pe Afisport.ro găsești o gama variata de bidoane si suporți hidratare, la preturi foarte bune.